• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2021

11:33

ON JE PREPORODIO NOVAKA ZA 48 SATI! Navijači ga dižu u nebesa, pravi čuda! /VIDEO/FOTO/

Tenis

ON JE PREPORODIO NOVAKA ZA 48 SATI! Navijači ga dižu u nebesa, pravi čuda! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Novak Đoković je zbog povrede mišića jedva pobedio Tejlora Frica, ali je uspeo da se oporavi za 48 sati, dovoljno da bude bolji od Miloša Raonića i plasira se u četvrtifanale Australijan opena u kom ga čeka Aleksandar Zverev

Novakovi navijači su posle trijumfa pritiv Kanađinina u nebesa dizali Ulisesa Badija, fizioterapeuta najboljeg tenisera sveta.

Ulises je sa Srbinom već četiri godine otkad je od zvaničnog fizioterapeuta mastersa u Rimu potao prvi fizioterapeut Đokovićevog tima. Obavlja veliki i važan posao, jer je nakon meča, prvi teniser sveta je to mnogo puta rekao, najvažniji oporavak. Kada se i šta radi i naš as o tome tokom cele karijere vodi računa.

Moj fizioterapeut i lekari sa Australijan opena su odradili sjajan posao - kazao je Nole posle plasmana u četvrtfinale Ozi opena.

- U mojoj glavi je samo da se što pre i što bolje opravim. Pod tabletama sam, jakim izuzetno jakim, već 48 sati. Ne znam koliko to tačno šteti mom telu, ne znam šta mi tačno one 'rade', ali ja sam agresivan teniser, borim se za svaku lopticu koliko mogu, trčim, istežem se, i sigurno da postoje određene štete (po telo) što sve to izvodim pod tabletama. Eto, pred ovaj meč - nije ni bilo pripreme, svaki sat sam koristio za opravak. Trudio sam se da sebe dovedem u priliku da mogu da se nadmećem. 

Foto: prinstscreen

Ulises Badio i Marijan Vajda

Saradnja sa Novakom počela je pre četiri godine.

- U Rimu mi se obratio za pomoć, a potom je predložio da idem s njim na Rolan Garos. Sada živim između Italije, Beograda i Monte Karla. Singl sam i mogu da mu budem na raspolaganju 24 sata. Ako mi kaže: “Idemo u Šangaj”, idemo. To je sada moj posao. Nije mi bilo dovoljno samo da budem fizioterapeut na turniru. Gledao sam sve te vrhunske tenisere i želeo sam da imam puno radno vreme s njima - rekao je još 2017. godine Argentinac.

Novak kaže da je istezanje najvažnije, a Badio tvrdi da se čak četiri puta na dan rade vežbe istezanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ulises Badio (@uli.physio)

- Ima takvu fizionomiju da može da dostigne neverovatan nivo istezanja. Te vežbe su ključne, radimo ih četiri puta dnevno. Nole je imao povredu koju zasad dobro kontrolišemo.

Badio nije samo običan član Novakovog stručnog štaba, nego i prijatelj, deo porodice kao i Marijan Vajda. Nole mu toliko veruje da mu je dozvolio da mu radi "o glavi". Šišai je najboljeg srpskog tenisera.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17