• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.02.2021

10:28

ČUDOTVORAC U NOVAKOVOM TIMU! Oživeo je Đokovića za 48 sati, da nije bilo njega...  /FOTO/

Tenis

ČUDOTVORAC U NOVAKOVOM TIMU! Oživeo je Đokovića za 48 sati, da nije bilo njega... /FOTO/

Podeli vest

Argentinac Ulises Badio, fizioterapet Novaka Đokovića, jedan je od najvažnijih članova tima prvog tenisera sveta, ove sezone zbog situacije s povredom više nego obično

Malo je tenisera koji uspeju da nastave takmičenje kada se povrede usled turnira, posebno grend slema. Ali, Novak Đoković je uspeo zahvaljujući ovom, čoveku koji ga je preporodio za 48 sati.

Podsećanja radi, Novak se povredio u trećem kolu kada je vodio sa 2:0 protiv Tejlora Frica. Okliznuo se i istegao trbušni mišić. Jedva je nastavio meč, mučio se, izgubio dva seta, a onda su proradili lekovi protiv bolova, slomio je Amerikanca, dobio meč sa 3:2 i izborio duel sa Milošem Raonićem.

Foto: printscreen

Ulises Badio, najvažniji čovek tima Novaka Đokovića


Bilo je mnogo sumnji, ni Đoković nije bio siguran da li će igrati u četvrtom kolu. Ali, Ulises je zabriljirao. Srušio je naš as Kanađanina, mada se videlo da nije baš sve kako bi Nole voleo, ali već protiv Aleksandra Zvereva je bio onaj stari Nole, zid koji nije lako srušiti, dok u polufinalu protiv Rusa Aslana Karaceva nije bilo traga povredi.

- To su povrede, dešavaju se, ali kad imaš magične ruke Ulisesa (fizioterapeut prim. aut.) i svog tima - pomogli su mi da se izvučem iz ove situacije. Vratili su me u mogućnost da se takmičim, tu su naravno i treninzi - priznao je srpski teniser posle pobede nad Raonićem.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ulises Badio (@uli.physio)

 


Ulises je sa Srbinom već četiri godine otkad je od zvaničnog fizioterapeuta mastersa u Rimu postao prvi fizioterapeut Đokovićevog tima.

- Uliju je zaista stalo do mene i moje karijere, mog fizičkog stanja. Veoma je profesionalan i izuzetno posvećen, stvarno je mnogo radio u poslednjih pet-šest dana, po ceo dan. Zahvalan sam mu iz srca - rekao je Novak Đoković srpskim novinarima u Australiji. 

Argentinac je diplomirao na kineziologiji i fizioterapiji, bavi se i ručnom terapijom i kiropraktikom, kao i akupunkturom i kineskom medicine. Saradnja sa Novakom počela je pre četiri godine.Da bi radio sa najboljim teniserom sveta moraš da budeš najbolji u svom posli, a Ulises to definitivni jeste.  Uli je počeo da radi s Đokovićem u maju 2017, nešto više od mesec dana pre nego što će Đoković predati četvrtfinale Vimbldona Tomašu Berdihu, posle čega je zbog povrede lakta odsustvao do kraja godine. 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ulises Badio (@uli.physio)

 


- U Rimu mi se obratio za pomoć, a potom je predložio da idem s njim na Rolan Garos. Sada živim između Italije, Beograda i Monte Karla. Singl sam i mogu da mu budem na raspolaganju 24 sata. Ako mi kaže: “Idemo u Šangaj”, idemo. To je sada moj posao. Nije mi bilo dovoljno samo da budem fizioterapeut na turniru. Gledao sam sve te vrhunske tenisere i želeo sam da imam puno radno vreme s njima - rekao je još 2017. godine Argentinac.

Novak kaže da je istezanje najvažnije, a Badio tvrdi da se čak četiri puta na dan rade vežbe istezanja. Ali, Argentinac nije smao sjajan stručnjak, važan šraf Novakovg tima koji se već nekoliko puta pokazao, nego i prijatelj...

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ulises Badio (@uli.physio)

 

Đoković će nekoliko puta rekao da je Marijan Vajda, njegov prvi trener, za njega poput oca, ali i kada pogledate Ulisesa dok je u Novakov loži, dok ga bodri, stičete sličan utisak kao kada pogledate Slovaka. Ulises, koga ćete retko videti bez širokog osmeha, je definitivno neko ko uliva sigurnost, samopouzdanje Đokoviću. Bio je prvi koji je posle Novakove povrede protiv Frica, fotografijama na Instagrama poslao poruku navijačima, da je Nole neuništiv.  

- Uli je pre svega izuzetna osoba. Mnogo je dobar čovek i način na koji se ophodi prema drugima stvarno je impresivan – svima se javlja, donosi čokoladice i poklone ATP fizioterapeutima, čuvarima. Sa svima se lepo pozdravi i po svemu tome se vidi kakav je on čovek  - otkrio je Đoković.

Nije mogao da zaobiđe ni Miljana Amanovića, koji je obično na turnirima koji se igraju u Evropi.

- U ovom kontekstu ne mogu da ne spomenem Miljana Amanovića, svog kuma i drugog fizioterapeuta koji nije ovde sada. Uli i on se dopunjuju, i Miljan je veoma posvećen, ali imaju malo drugačiji način rada. Učine da se uvek osetim dobro - zaključio je Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija