Autor: Informer.rs

24.01.2023.

06:29

Foto: reuters

Sport

OVO SE RETKO DEŠAVA, ODMAH ODLOŽITE SVE OBAVEZE! Đoković protiv Rubljova igra u sredu, ali u sjajnom terminu!

Duel Srbina i Rusa za polufinale prvog grend slema u sezoni zakazan je u sredu, opet radni rad, u 9.30 po srednjeevropskom vremenu. 

Novak Đoković će peti meč zaredom igrati u noćnom terminu. Retko se dešava da jedan teniser odigra sve mečeve u noćnom terminu. Izgleda da su organizatori rešili i da na ovakav način pokušaju malo da se iskupe srpskom teniseru za sve što su mu priredili početkom prošle sezone.

Njih dvojica su do sada tri puta igrala jedan protiv drugog, a Novak u međusobnim susretima vodi sa 2:1.  Jedini put kada ga je Rus dobio bilo je na Srbija openu, u aprilu prošle godine. Tada je Rubljov slavio u finalu.

Nova zna protiv Rusa

Novak Đoković je odigrao savršen meč protiv De Minora, nada se da bi istu igru mogao da ponovi protiv Andreja Rubljova. 

- Andrej je konstantno u top 5, godinama je tu, ima vatrenu moć, servis je tu, eksplozivan je i sličan je u nekim aspektima De Minoru. Ali nadam se da će ishod biti isti - kazao je Đoković posle pobede u osmini finala. 

Informer

 

Rus i Srbin su inače dobri prijatelji, a Rubljov je biranim rečima govorio o Đokoviću.

- Teško je pobediti ga, pogotovo na grend slemovima. On ima toliko iskustva u ovavkvim mečevima. Jedan je od najboljih u istoriji. Jedinu šansu ću imati ako budem igrao svoj najbolji tenis, ako se budem borio za svaku loptu. Ne razmišljam uopšte o njegovoj povredi. On igra, pobeđuje - kazao je šesti teniser sveta. 

Ukoliko pobedi, Đoković će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča dvojice Amerikanaca Bena Šeltona i Tomija Pola. 

Bonus video