• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2023

13:49

ĐOKOVIĆ BLJUJE VATRU, DOSTA MU JE LAŽI: Samo se u moju povredu sumnja, a drugi su žrtve! To me još više motiviše, želim istoriju za sebe, svoj narod, Srbiju...

reuters

Tenis

ĐOKOVIĆ BLJUJE VATRU, DOSTA MU JE LAŽI: Samo se u moju povredu sumnja, a drugi su žrtve! To me još više motiviše, želim istoriju za sebe, svoj narod, Srbiju...

Podeli vest

Novak Đoković je posle plasmana u četvrtfinale Australijan opena ozbiljno odbrusio svima koji sumnjaju da je povređen

Srpski teniser je u osmini finala prvog grend slema u sezoni pobedio sa pola snage Aleksa de Minora sa 6:2, 6:1, 6:2.

Novak se od starta turnira muči sa povredom, vidi se da nije na maksimalnom nivou, ali neki sumnjaju u to, među njima je i Australijanac koji je počišćen.

Novak besan

- To ostavljam njima, ljudima koji sumnjaju. Neka sumnjaju i dalje. Interesantno je da se samo u moju povredu sumnja, a kada se neko drugi povredi, to utiče na njih. Onda su oni žrtve, a ja sam igrač koji se pretvara. To je vrlo interesantno. Znate o kome se radi tačno - jasan je bio Novaka Đoković tokom konferencije za medije posle pobede. Ne znamo na koga je Novak mislio, ali svi znamo da Rafael Nadal u poslednje vreme kuka zbog povreda, kako jedva stoji na nogama, pa na kraju osvoji trofej, a ceo svet bruji kako je heroj...  

- Nemam osećaj da moram nekome da dokažem. Imam snimke od pre dve godine i ove godine. I MRI i ultrazvuk što će dokazati. Da li ću to objaviti, ne znam, možda. Navikao sam da se suočavam sa tim. To me još više motiviše, daje mi snagu.

Foto: reuters

 

De Minoru je prošle godine prozivao Novaka dok su ga maltretirali jer nije vakcinisan, a kasnije je deportovaoli.

- Nemam nikakav odnos sa njim. Poštujem ga kao rivala, kolegu, kao što i svakog poštujem. Nemam nikakav problem da mu se javim, čestitam.... Bilo kakav drugi odnos nemam. Nikakvu komunikaciju nemam s njim. On je prošle sezone pokazao šta misli o tome.

Želi istoriju za Srbiju

Jasno da mnogima smetaju njegove ambicije i što javno priča o tome.

- Glad uvek postoji zbog toga i dalje nastavim da se bavim tenisom. Da nema te gladi za igrom... Ja sam kao dete počeo da igram jer mi se igralo. Iz te čiste emocije prema sportu. Jednog dana sam počeo da sanjam da ću biti prvi na svetu. I dalje postoji ta iskra, ali postoje i velike ambicije. Nemam problem da to verbalizujem i podelim sa ljudima. Znam da to mnogima smeta, smatraju da nedovoljno skromno pristupam tome. Ne znam šta je sporno. Svaki igrač iz vrha želi da bude najbolji, da osvoji turnir. Želim da osvojim turnir, da napravim istoriju za sebe, svoj narod, sport u Srbiji. To je jasno i to me usmerava u tom pravcu i daje mi jasnoću kako da pristupam treninzima, kako da komuniciram sa ljudima kako bismo mogli da dostignemo te visine.

Padaće maske

Pomenio je naš as i pandemiju.

- Padaće mnoge maske. Pogotovu maske koje su se stvorile u poslednje dve godine sa ovim situacijama koje su se stvorile tokom pandemije. To me baš interesuje šta će budućnost da donese, ne samo u sportu.

Korak po korak

Novak je trenutno jedini grend slem šampion na Australijan openu. Tačnije, čovek koji je osovjio 21 grend slem titulu u karijeri.

- Laska mi što sam jedini grend slem šamoon, ali to nije bitno. Cicipas je najiskusniji od ostalih, igrao je u završnim fazama grend slem turnira. Igrao je finale, zar ne?  Neki mladi momci su došli daleko, idemo korak po korak. To mi pomaže jer imam jasan pristup šta bi trebalo da uradim u tim mečevima. 

Pitanje je da li će trenirati uoči četvrtfinala. Nole je posle pobede u osmini finala imao sjajne vesti, nije osećao posledice povrede.

- Razgovarali smo da li ćemo nastaviti sa rutinom netreniranja između mečeva. Videćemo kada se probudim sutra. Nije prošlo ništa, naznake su odlične.

Foto: reuters

 

Novak je bio zadovoljan igrom u osmini finala, kaže da je to jedan od najboljih mečeva ove sezone.

Najbolji meč, drago mi je. Odličan je osećaj po pitanju kretanja. Sve u svemu savršen meč za mene. Idem dan za danom, iscrpljujuće je na mnogo način zbog tretmana, ali je bilo neophodno da bih mogao da igram. Nisam osećao bol, drago mi je da je telo odgovorilo kako je trebalo. Nisam hteo da slavim prerano jer ne znam kako će sutra reagovati, ali što sam danas osećao bilo je fantastično. Prošle nedelje nisam mislio o tituli, već o što boljim uslovima za igranje mečeva. Do večeras sam igrao kako sam se osećao imam razloga da verujem da mogu da odem do kraja. U to uvek verujem, ali sada nisam verovao zbog noge, od večeras imam pozitivne misli.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija