Autor: Informer.rs

27.01.2023.

00:10

Foto: reuters

Sport

BRUTALNO SU POKRALI NOVAKA, ALI UZVRAĆA UDARAC! Ovako može DA SE VRATI NA PRVO MESTO!

Svaki put kada je igrao u polufinalu Novak je i osvajao grend slem u Melburnu. Ako se suditi po tradiciji, ali pre svega po trenutnoj formi našeg asa, u nedelju bi trebalo da podigne deseti trofej na Australijan openu, 22. grend slem u istoriji. 

Novak bi mogao da se vrati na tron

Novak u petak protiv Pola igra 44. grend slem polufinale. Trenutno ima 26 pobeda u nizi u Melburnu i izjednačio se sa Agasijem, a ako pobedi Pola u polufinalu. pada rekord, koji će moći da učvrsti u finalu. Australija je za Novaka definitivno domaći teren, ima čak 39 pobeda u nizu. Oziji bi mogli za Novaka da kažu i da je malo njihov, ali nisu baš pametni, uz dužno postovanje. Prošle godine su ga deportovali...

Plasmanom u polufinale naš as se vratio među dva najbolja tenisera na planeti. Posle brojnih iznenađenja u Melburni biće i velikih promena od ponedeljka na novoj ATP listi.
Ako Đoković osvoji trofej, vratiće se tamo gde mu je i mesto - na tron.

Novak 6 mečeva dobio sa 3:0

Novak Đoković je do sada u polufinalu prvog grend slema u sezoni pobeđivao Rodžera Federera, čak četiri puta, Aslava Karaceva, Stena Vavrinku, Davida Ferera, Endija Mareja i Luku Puja.
Na devet mečeva izgubio je pet setova, šest mečeva je dobio maskimalnim rezultatom. Federer mu je uzeo jedan set u četiri meča, Vavrinka dva, kao i Endi Marej.


Novak Đoković - Aslan Karacev 6:3, 6:4, 6:2
Novak Đoković - Rodžer Federer 7:6, 6:4, 6:3
Novak Đoković - Luka Puj 6:0, 6:2, 6:2 
Novak Đoković - Rodžer Federer 6:1, 6:2, 3:6, 6:3
Novak Đoković - Sten Vavrinka 7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0
Novak Đoković - David Federer 6:2, 6:2, 6:1
Novak Đoković - Endi Marej 6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5
Novak Đoković - Rodžer Federer 7:6, 7:5, 6:4
Novak Đoković - Rodžer Federer 7:5, 6:3, 7:6

Informer

Novak Đoković bi mogao da se vrati na prvo mesto na ATP listi

U slučaju pobede, sa 2.000 poena, koliko donosi osvajanje trofeja, Novak bi bio prvi sa 7.070, a iza sebe bi ostavio Karlosa Alkaraza sa 6.730 bodova, jer zbog povrede nije igrao u Melburnu.

Što se tiče Rafaela Nadala, koji je eliminisan u drugom kolu, a bio je pre AO na drugom mestu, pašće na šestu poziciju, Kasper Rud će biti treći, a Stefanos Cicipas bi mogao na prvo mesto, ako osvoji trofej u Melburnu...

Nije na odmet pomenuti da je Đokoviću na neki način tokom prošle sezone oteto prvo mesto. Prvo mu nisu dali da igra na Australijan openu, pa na mastersima u Indijan Velsu,  Majamiju, Sinsinatiju, Montrealu i Ju Es openu, jer nije vakcinisan. Osvojio je Vimbldon, ali ne i 2.000 bodova, jer su Englezi kažnjeni pošto nisu dali Rusima i Belorusima da se takmiče zbog rata u Ukrajini.

Bonus video