Autor: Informer.rs

17.08.2023.

13:33

Foto: reuters

Sport

Gde baš on? Nole ga je pobedio 18 puta: Star je kao i ja

Drugi teniser sveta plasirao se u treće kolo iako nije završio meč, Španac Alehandro Davidovič Fokina predao je duel posle seta za Novaka, 6:4, nije mogao da nastavi dalje.  S druge strane, Monfis je do meča trećeg kola stigao trijumfima nad Kameronom Norijem i Aleksom de Minorom.

Srbin i Francuz su se u karijeri sastali 18 puta, a Monfis nije dobio nijedan meč. Ima 36 godina i trenurno je 211. na ATP listi, ali u poslednje vreme igra dobar tenis. Pobedio je De Minora, 12. na ATP listi, a pre toga je eliminisao Kamerona Norija, 15. igrača sveta, na mastersu u Torontu je stigao do četvrtfinala, dok je turnir u Vašingtonu okončao u  osmini finala.

- Očigledno je imao neke velike pobede poslednjih nekoliko nedelja. Da, nadam se da više neće pobeđivati ove nedelje - rekao je Đoković uz osmeh.

Informer

Biće to okršaj veterana, jedan i drugi imaju 36 godina.

- Sjajan momak, poštujem ga jako, volim kao osobu. Mnogo uživanja i zabave daje navijačima, jedan je od najharizmatičnijih igrača, imali smo dosta mečeva na Turu. Vratio se, borio se sa povredama, možda bolje igra nego ikada. Svi govore o mojim godinama, ali i on je star isto kao i ja.

Informer

Novak i Gael se znaju jako dugo, jedan meč su odigrali još 2002. godine, kada su bili juniori

- Sećam se da sam u juniorskim danima igrao protiv njega na nekim turnirima, takođe i na fjučersima. Toga se još uvek dobro sećam. To je jedan od mojih prvih profesionalnih mečeva. Bilo je to u Italiji, igrali smo kasno uveče u balonu na šljaci u jednom od tih klubova. Smešno je, vraća se u prošlost. Uvek sam se divio njegovom atleticizmu. Mislim da je fenomenalan, za navijače naročito. Očigledno vole da vide nekoga ko se zabavlja, publiku. To je nešto zaista dobro za naš sport.

Meč između Đokovića i Monfisa na programu je u noći između četvrtka i petka od 02.30 po srednjeevropskom vremenu.