• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2023

00:30

Španac predao meč! Novak Đoković u trećem kolu Sinsinatija

reuters

Novak Đoković

Španac predao meč! Novak Đoković u trećem kolu Sinsinatija

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković prošao je u treće kolo SInsinatija, pošto mu je Španac Alehandro Davidovič Fokina predao meč nakon što je naš as osvojio prvi set sa 6:4.

Bio je ovo uzbudljiv meč, iako smo gledali samo jedan set, bilo je dosta dobrih poteza, ipak Alehandro Davidovič Fokina nije bio spreman da nastavi meč.

Fokina je uvek bio "tvrd orah" kada se bori s Novakom, tako je bilo i sada, iako je meč potrajao samo jedan set. Prvi je Španac imao šansu da oduzme servis Đokoviću i to dva puta, ipak ostao je Novak pribran i preciznim udarcim spasao brejk lopte, a onda stigao do gema.

Foto: reuters

 

 

Nakon toga smo gledali tenis u kom su oba igrača veoma sigurni na svoje servise, a Srbin pravio neočekivane greške kada je pri rezultatu 3:2, imao 30:30 na protivnikov servis. U sledećem gemu, čuli smo više puta Novakovog trenera, Gorana Ivaniševićeva kako mu daje savete prilikom servisa.

Bio je efektan u tom gemu Đoković, sigurno je rešavao sve u svoju korist i bez izgubljenog poena stigao do gema. Tu se pojavljuju prvi problemi u meču, Davidović-Fokina se požalio na bol u leđima, a zatim je zatražio medicinski tajm-aut. Intevencija lekarske ekipe je trajala duže nego inače, umesto propisanih tri minuta, trajala je duplo duže.

Videlo se kada se Španac vratio na teren, da nije sve u najboljem redu, a to je Novak spretno iskoristio i bez izgubljenog poena stigao do brejka. Mučio se u tom gemu Fokina-Davidovič, videlo se da mu bol u leđima smeta prilikom servisa.

Ipak, već u sledećem gemu prikazao je sjajnu igru i uspeo da stigne do brejka. Prvu brejk loptu je Novak spasao, ali drugu nije uspeo i tako je propustio šansu da stigne do seta na sopstveni servis.

Foto: reuters

 

 

Usledio je gem u kome je servirao španski tensier,a ponovo su pojavili isti problemi, Novak je uspeo da brejkne protivnika i stigne do seta. Bilo je jasno da Alehandro Davidovič Fokina ukoliko nastavi meč rizikuje da ne bude spreman za Ju-Es open, a to mu je čak sugerisao i njegov trener.

Nakon dva odigrana poena u drugom setu koja su pripala Novaku, Davidovič-Fokina je prišao mreži rukovao se s našim asom i predao meč. Sigurno nije ovo način trijumfa kakav je Đoković želeo, ipak, pobeda je pobeda, a u narednoj rundi će igrati protiv iskusnog Francuza Gaela Monfisa koji ima neslavan rekord protiv njega.

Naime, njih dvojica su su se susreli 19 puta i uvek je slavio Novak Đoković.

Novak Đoković-Alehandro Davidovič Fokina 1:0 (6:4)

 

UŽIVO:

DRUGI SET

0:0 - Počeo je ovaj set, Novak je osvojio prva dva poena, a onda se Davidovič Fokina ponovo uhvatio za leđa i odlučio da preda meč

PRVI SET

6:4 - Novak osvojio prvi set! Odlična Novakova igra, Španac je spasao jednu brejk loptu, ali drugu je Novak iskoristio i osvojio set

5:4 - NEVEROVATNO! Novak je izgubio gem na svoj servis! Imao je Španac dve brejk lopte Đoković je prvu spasao, ali drugo je iskoristio Alehandro Davidovič Fokina i vratio se u meč

5:3 - BREJK! Vidilo se da Španac ima problema prilikom servisa, to je Novak iskoristio i osvojio gem s nulom, sada će servirati za set

4:3 - Najbolji gem Novaka Đokovića do sada, nije Srbin izgubio nijedan poen. Nakon toga je španski teniser zatražio pomoć lekara zbog problema sa leđima.

3:3 - Grešio je Novak u ovom gemu, stigao je do 30:30, ipak neprecizni udarci su ga koštali da uradi nešto više. U ključnom momentu pogodio je mrežu i Fokini je pripao gem kod prve gem lopte.

 

 

3:2 - Odličan Novak na sopstveni servis, izgubio je samo jedan poen. Par puta smo mogli čuti instrukcije Gorana Ivaniševića koji mu daje instrukcije kako da servira

2:2 -  Ponovo je Alehandro Davidovič Fokina bio dominantan na sopsevni servis

2:1 - Spasao je Novak dve brej lopte u ovom meču, ipak uspeo je Srbin da se izvuče i da iskoristi prvu gem loptu

1:1 - Brz je bio i Fokina, uzeo je Novak sam jedan poen u ovom gemu

1:0 - Odličan početak Novaka Đokovića u Sinsinatiju, odličnom igrom je stigao do gema

00.30-Dobrodošli na naš blog posvećen meču Novaka Đokovića i Alehandra Davidoviča Fokine


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija