Autor: Informer.rs

12.09.2023.

06:46

Foto: reuters

Sport

Priznao je, kraj rasprave! Ko bi ovo očekivao od Nadala?

Novak Đoković je surovim brojkama potvrdio status najvećeg tenisera svih vremena. Dileme više nema, borba sa Rafaelom Nadalom je završena. Srpski as je u Njujorku sa 24. grend slemom u karijeri stavio tačku na svaku debatu ko je najbolji ikada. Jedina konkurencija mu gleda u leđa, Rafa ima dva slema manje, naredna sezona će mu biti poslednja u karijeri, a s obzirom na povredu, pitanje je da li će moći da se domogne barem velikog trofeja. 

Svestan je toga i Toni Nadal. Španac je u prošlosti često znao da bude nepošten prema Srbinu, ali je ovog puta razoružan. 

- Novak Đoković je veliki šampion i biće veoma teško dostići ga, ne samo za mog bratanca, nego za bilo koga -  izjavio je Nadal.

Informer

Bivši Rafin trener je potvrdio ono što svi vide, samo se neki prave ludi i ćute, brojke potvrđuju Đokovićevu dominaciju u tenisu.

- Veoma je teško odrediti ko je najbolji u istoriji, ali morate se odlučiti za Đokovića jer titule govore u njegovu korist. Iako lično mislim da je Rodžer Federer povremeno uspevao da igra tenis na višem nivou od Novaka, realnost je da u svetu sporta brojevi ne lažu, a oni govore da je Đoković bez dileme najbolji ikada - sigurno nije bilo lako Špancu ovo da kaže, ali kapa dole na iskrenosti.