• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2023

09:20

Španci pregazili Nadala i Alkaraza - Đoković je GOAT, debata je gotova

Tanjug/AP

Novak Đoković

Španci pregazili Nadala i Alkaraza - Đoković je GOAT, debata je gotova

Podeli vest

Pljušte čestitke sa svih strana, Novak Đoković je osvojio je 24. masters u karijeri, potvrdio da je najbolji ikada, a jedno od najvrednijih priznanja lansirala je čuvena španska "Marka“.

Španci, koji imaju Rafala Nadala i Karlosa Alkaraza, su priznali - Novak Đoković je GOAT, najbolji teniser ikada.

"Debata je gotova. Novak Đoković, jednostavno GOAT", poručili su Španci nakon što je Novak Đoković pobedio Danila Medvedeva u finalu Ju-Es opena (3:0).

 

 

 

Naš teniser izjednačio se sa čuvenom Margaret Kort po broju grend slem titula. Imaju ih po 24. S tim što će Novak već u Australiji moći da je prestigne. Serena Vilijams je na 23, Rafael Nadal i Štefi Graf imaju po 22. Zbog trijumfa u drugom setu protiv Medvedeva sa 7:6, Đoković je postao igrač koji je osvojio najviše taj-brejkova u jednom godini - gledajuči glavne turnire. Imao ih ukupno 17, čime je nadmašio Džona Iznera iz 2018. i samog sebe iz 2007. godine.

"Novak je zaustavio vreme. Sa 36 godina i 111 dana postao je najstariji  pobednik Ju-Es opena nakon što je pobedio u finalu Danila Medvedeva. Popeo se na teniski Olimp. Đokovićeva granica je samo Đoković. Pobedio je na sedam od poslednjih 12 grend slem turnira. On je najbolji igrač u istoriji, pobeđivaće koliko bude želeo", poručio je autor teksta. 

Nole se posle pobede na Ju-Es openu vratio na prvo mesto na ATP listi. Četvrti put je uspeo da osvoji tri grend slema u sezoni, te je tako je nadmašio Rodžera Federera kojem je to uspevalo tri puta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi
Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje u krivičnom postupku protiv bračnog para Kecmanović, Vladimira i Miljane, čiji je sin Kosta 3. maja prošle godine ubio devet učenka i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a odmah potom biće održano i pripremno ročište u parničnom postupku koji je pokrenuo dečak koji je ranjen u masakru.

21.05.2024

08:25

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija