21.02.2024.

05:55

Foto: Tanjug/AP

Sport

Agonija Alkaraza! Španac tone, očajan je, ovo će ga dotući

Pre samo nekoliko dana španski teniser izgubio je od Nikolasa Đarija, 21. tenisera sveta, u polufinalu Buenos Ajresa sa 7:6, 6:3. Sad je ostao bez novih 300 bodova jer je odustao samo što je izašao na teren u Riju. Zbog povrede zgloba morao da preda meč domaćem teniseru Tijegu Monteiru. 

Odigrali su tek dva gema, u kojima su obojica napravili brejk. Španac je ranije proklizao na šljaci i već tada se požalio svom timu na povredu zgloba desne noge. Probao je, ali nije mogao da nastavi meč.

Ovo će biti još jedan težak udarac za mladog asa, koji nema trofej još od Vimbldona prošle godine, a odraziće se na i ATP listu. Srpski teniser Novak Đoković je i dalje prvi sa 9,855 bodova, dok Španac trenutno ima 9,105 bodova, a Janik Siner mu ozbiljno preti sa 8,270 bodova.

Informer

Alkaraz je nakon poraza u Argentini bio potpuno slomljen i iskreno je rekao da mu je teško da se nosi sa pritiskom velikih očekivanja javnosti i njegovih navijača.

- Težak period za mene, sve me ovo dosta pogađa. Mnogo je stvari u mojoj igri koje moram da popravim, da podignem nivo igre. Mislim da i sada igram dobro, ali je to daleko od mojih stvarnih mogućnosti. Moram da se dobro pripremim, da se fizički osećam dobro. Uvek i svuda su velika očekivanja od mene, na koji god turnir da odem. Ljudi misle da moram da dobijem svaki meč. Na kraju, ovo je tenis, mnogo je još igrača koji su na visokom nivou - izjavio je mladi Španac pre nekoliko dana.

Što se tiče naših tenisera Dušan Lajović je sa 2:1 nakon preokreta i spasene meč lopte savladao Kolumbijca Danijela Galana 4:6, 7:6, 6:1, dok je Laslo Đere bio bolji od Španca Zapate Miraljesa sa 6:3, 6:1.