29.05.2024.

13:11

Foto: epaimages

Sport

Skandal nad skandalima! Izviždali Novaka, pa pljuvali tenisera usred meča

Nemac je bio na udaru tokom meča sa Rafelom Nadalom, zviždali su mu čak i tokom poena, dok je prvi tenisera sveta bio na meti dok je pokušavao da obrise šljaku sa majice nako što je pao. Pakao sa navijačima prošao je i Belgijanac David Gorfan na meču sa Francuzom Đovanijem Mpešijem Perikarom koga je posle tri sata i 35 minuta pobedio 4:6, 6:4, 6:3, 6:7, 6:3.

Francuski navijači su vodili pravi rat sa Gofanom kome je u jednom momentu prekipelo, pa je stavio prst na uho i širio ruke dok su ga prozivali sa tribina. Posle pobede se obrušio na bezobraznu i nekulturnu publiku.

- Kada vas vređaju tri i po sata, morate i vi malo da nervirate publiku. Ovo je otišlo predaleko. Totalno nepoštovanja. Postaje besmisleno. Neki ljudi su tamo više da bi pravili gužvu. Neko me je pljunuo, odnosno pogodio me je žvakom dok sam menjao strane. Bio sam žrtva uvreda. Nikada to nisam doživeo. Ovo polako postaje fudbal, uskoro ćemo imati dimne bombe, huligane i biće tuče na tribinama. Postaje sve besmisleno - rekao je vidno uznemireni Gofan.

Informer

Gofan kaže da se žale mnogi drugi igrači na slične stvari, te da takve navijače nije video na Australijan openu, Vimbldonu i Ju-Es openu.

- Mnoge kolege se žale. To je eho koji odzvanja i kog su svesni kako u svlačionici tako i u teniskoj organizaciji. Obavestili smo zvaničnike ATP organizacije, mora nešto da se uradi po tom pitanju. Mislim da se to jedino dešava u Francuskoj. Na Vimbldonu toga nema. U Australiji takođe, a na Ju-Es openu su tiši nego ovde.  Samo žele da naporave nerede i prelaze granicu - zaključio je Gofan.

Pogledajte šta je Gofan morao da trpi tokom meča.