30.08.2024.

08:26

Foto: tanjug/ap

Sport

Ludnica na ATP listi! Evo kako fijasko Alkaraza utiče na Đokovića, ovo niko nije očekivao

Novak Đoković je na tabeli uživo trenutno, pred meč trećeg kola, na četvrtoj poziciji uz pad za dva mesta sa 5.560 bodova, zbog toga jer brani 2,000 bodova i titulu u Njujorku. Na drugom mestu je Aleksandar Zverev sa 6.775, dok je ubedljivo prvi Janik Siner sa 9.280 bodova. Finale Ju-Es opena bilo dovoljno Srbinu da se ponovo domogne trećeg mesta, dok bi mu odbrana trofeja verovatno obezbedila ostanak na drugoj poziciji.

Ali, čeka ga težak posao. Morao bi da pobedi Aleksandra Zvereva koji mu je projektovani protivnik u polufinalu, a ako bi Nemac ranije bio eliminisan to bi bila najbolja opcija za našeg asa. 

Što se tiče rivala našeg tenisera, Janik Siner ne mora da brine za prvu poziciju, dok Danil Medvedev vreba šansu. Trenutno je Rus peti, ali bi u slučaju sjajnog rezultata mogao i da nadmaši Đokovića i Alkaraza. U svakom slučaju, mnogo je kalkulacija, takmičenje je u toku, nije nemoguće da vidimo još neku veliku senzaciju nakon ispadanja Alkaraza, što bi naravno opet moglo da utiče na stanje na ATP listi.

Informer

Karlos Alkaraz

Srpski teniser Novak Đoković (37) ukrstiće rekete sa Australijancem Aleksejem Popirinom (25) u trećem kolu Ju-Es opena, a taj meč je zakazan za noć između petka i subote, u jedan čas.