20.10.2024.

05:42

Foto: epaimages

Sport

Rafa, čoveče... Ceo svet plače zbog ovih Novakovih reči (FOTO)

Srpski teniser slavio je protiv Španca  6:2, 7:6 u meču za treće mesto na egzibicionom turniru u Rijadu. Tako je stavio tačku na jedno od najvećih rivalstava u svetu sporta.

Nakon meča, prvo se Novak obratio Rafi. Okršaj dva velika rivala bio je posebno emotivan za Đokovića, što govore i njegove izjave na terenu odmah posle duela. Čovek sa kojim je Nadal odigrao najviše mečeva, zvaničnih čak 60, dok je u Rijadu na egzibiciji bio 61, ispratio ga u penziju, ali i pokušao još jednom da ga ubedi da ostane, da se još malo takmiči.

- Ne ostavljaj tenis čoveče, ostani još malo sa nama... Veliko hvala ne samo od mene već od čitavog tenikog sveta, ostavio si neverovatno nasleđe - kazao je Novak, a ove njegove reči su raslakale ceo svet.

Informer

Novak Đoković i Rafael Nadal

Svi svetski mediji su preneli ove Novakove emotivne reči, a na društvenim mrežama su navijači ostali bez teksta.

Đoković je poslednji put ukrstio koplja sa svojim najvećim rivalom, poslednji put su legendarni asovi priredili teniski spektakl. Nažalost, došlo je vreme da se oprostimo od najvećeg rivalstva. Novaku sigurno nije bilo lako, bliži se i njegova panzija, ali pre toga želi da osvoji barem još nekoliko grend slem trofeja.  

- Čestike tvom timu i tvojoj porodici na svemu, na tvojoj velikoj karijeri. Znam koliko porodica mora da se žrtvuje u karijeri i životu profesionalnog tenisera. Mogu samo da zamislim kroz šta je prolazila porodica kroz sve tvoje uspone i padove. Porodica je zaslužila sve ovo što je Rafa postigao u karijeri. Još jednom velika je čast kao što sam ti već rekao na mreži, neverovatna čest da delim teren sa tobom, ovo je emotivan dan, emotivan trenutak... - poručio je Nole španskom asu.