09.09.2021.

13:20

Foto:

Srbija

Još 150 radnih mesta u Komunalnoj miliciji

Radojičić je jutros posetio službu Komunalne mililicije i zahvalio se zaposlenima na revnosnom obavljanju dužnosti.

- U ovom trenutku je 394 zaposlenih u Komunalnoj miliciji, a nedavno je u službu primljeno 87 ljudi, dok je 45 osoba na obuci - rekao je Radojičić Tanjugu i dodao da je u planu da taj sektor primi još 150 milicionera.

Na taj način, u narednom periodu u Komunalnoj miliciji radiće oko 600 ljudi, kazao je Radojičić i dodao da će se raditi na tome da se taj broj u budućnosti dodatno poveća, kako bi se komunalni red u Beogradu podigao na viši nivo.

On je podsetio da se značaj komunalnih policajaca posebno pokazao u toku borbe sa pandemijom, kada su na svojim leđima poneli veliki deo tereta.

Informer

Takođe je naveo da milicioneri imaju niz aktivnosti koje se tiču komunalnog reda, te da će im sprovođenje mera koje su od utorka na snazi, a tiču se emitovanja muzike u baštama ugostiteljskih objekatata, biti dodatna obaveza.

Gradonačelnik je izrazio uverenje da će pored svih obaveza, komunalci uspevati revnosno da kontrolišu i taj segment koji se tiče buke, a da će se zapošljavanjem novih ljudi lakše sprovoditi sve komunalne mere.