13.04.2022.

08:04

Foto:

Srbija

ŠOK PRIZOR ISPRED KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ, GRAĐANI U NEVERICI! Posle šakala, Beogradom opušteno šetaju i ove ZVERI (FOTO)

Neobičan prizor zabeležen je ispred ulaza u Kliničko-bolnički centar Dragiša Mišović gde je snimljena lisica.

Na Instagramu se pojavio nesvakidašnji prizor, a reč je o lisici koja u krugu bolnice jede ostatke hrane iz kartonske kutije, a potom se "opušteno" šeta po dvorištu.

Korisnici društvenih mreža komentarisali su da je sišla u grad u potrazi za hranom.

Informer

Lisica u Beogradu

Svi "neobični stanovnici" Beograda

Crvene smrdibube i žute bubamare

Crvene smrdibube pojavile se su nedavno u Beogradu, a građani su izrazili čuđenje obzirom na to da su na ovim prostorima do sada uglavnom bile prisutne samo zelene. Ipak, prema rečima doc. dr Miloš Petrović sa Departmana za Fitomedicinu i zaštitu životne sredine Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu ova vrsta nije retka i spada u grupu opasnih polifagnih štetočina u poljoprivredi. Kako objašnjava ova pojava nije opasna za čoveka i nema mesta panici.

Za razliku od crvenih smrdibuba, žute bubamare koje su uočene u Srbiji nisu potpuno bezopasne jer mogu da izazovu alergijsku reakciju ukoliko se diraju rukama. Takođe ostavljaju i neprijatan miris, pa se savetuje da ih odmah izbacite iz kuće ukoliko ih vidite.

Informer

Žute bubamare preplavile Srbiju

Osim žutih bubamara i crvenih smrdibuba u Beogradu su se pojavile i škorpije. Sugrađani sa Vračara uznemireni su njihovom pojavom, a sve češće ih viđaju i u stanovima... Ipak, prema rečima profesora Biološkog fakulteta dr Srećka Ćurčića razloga za paniku nema. Kako objašnjava dr Ćurčić reč je normalnoj pojavi, a ova vrsta nije opasna za čoveka.

Informer

Škorpija u stanu na Vračaru

Podsetimo, nedavno su se sugrađani iz Kaluđerice, Mirijeva i sa Karaburme žalili da u tim krajevima ima šakala. Više o tome pročitajte OVDE.

Bonus video: