10.09.2020.

10:09

Foto:

Srbija

(FOTO) PONOS KIKINDE: U Gradskoj kući nagrađeno 18 učenika generacije, ONI SU NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

Učenice i učenike, koji su se tokom svog osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja isticali u nastavnim i vannastavnim uspesima, dočekali su gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i članica Gradskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje Milena Živkov.

Informer

 

Gradonačelnik je pozdravio i čestitao okupljenim učenicima na uloženom trudu i radu i naglasio da je vrlo ponosan na postignute rezultate mladih i vrednih đaka, zahvaljujući kojima su i dobili ovakvo priznanje. On je iskazao očekivanje da će mnoge videti i prilikom budućih potpisivanja ugovora za gradske stipendije.

- Veliki trud uložen je da bi se bio najbolji đak, a Grad će kako u prethodnim, tako i u narednim godinama znati da prepozna, ceni i podrži naše najbolje đake i talente koji su ponos svojih roditelja, profesora, škola, ali i grada Kikinde. Uveren sam da će se po završetku školovanja vratiti u Kikindu i da će svoje znanje i stečeno iskustvo iskoristiti za što bolji ambijent za rad i život u ovom gradu.

U narednom periodu podržaćemo i druge talente iz oblasti kulture, nauke, sporta i siguran sam da ćemo naći sredstva da našim najboljim đacima pomognemo u školovanju i dostizanju najviših uspeha-rekao je Lukač.

Informer

Tara Terno

Za Taru Terno iz OŠ ,,Jovan Popović“, titula đaka generacija donela je puno odricanja, ali i društveni status kojem teži.

- Pripremala sam se takmičenja i za ostale školske obaveze, pa sam mnogo puta morala da izostajem i sa treninga i drugih aktivnosti. Vrlo je lep osećaj kada znaš da si najbolji od najboljih, ljudi me više cene i imam bolju perspektivu. Svoje dalje školovanje nastaviću u Kikindi u Tehničkoj školi gde sam upisala smer za elektrotehničara informacionih tehnologija-rekla je Tara.

Učenica generacije Gimnazije „Dušan Vasiljev“, Jovana Tunić iz Mokrina, nesebično se angažovala u društvenim, ali i prirodnim naukama tokom školovanja.

Informer

Jovana Tunić

- Bilo je tu i uspona i padova, ali zaista sam srećna što sam uspela da ponesem ovu titulu. Išla sam na recitatorska takmičenja, ali i iz matematike i fizike i verujem da je i to doprinelo da sam danas tu gde jesam. Svoje dalje obrazovanje nastaviću na fakultetu Tehničkih nauka u Novom Sadu, na smeru Inžinjerstvo informacionih sistema-izjavila je Jovana.

Tokom prijema, gradonačelnik Lukač i članica Gradskog veća Živkov čestitali su učenicima i poklonili im prigodne poklone-blutut slušalice i eksternu bateriju.

ALEKSA JE PONOS SRBIJE, NJEGOVA LJUBAV JE MATEMATIKA: Sve o jednom od najvećih matematičkih talenata koje je Srbija imala poslednjih godina pročitajte OVDE

BONUS VIDEO:

STAVITE LEPAK NA SLAVINU I PUSTITE VODU! Ne možete ni zamisliti šta će se desiti!

DA TI SE SMUČI ŽIVOT! Da li ste znali kako se prave gumene bombone?