03.11.2020.

10:12

Foto:

Srbija

STRUJNI UDAR U TOPOLI: Grade se trafostanice, jača lokalna elektro mreža mreža, NOVAC OBEZBEĐEN OD INVESTICIJA

On je najavio radove u još nekoliko sela i naglasio da će se u sledećoj godini uraditi dve trafo-stanice u opštini Topola.

- Ukupna vrednost radova je tri i po miliona dinara. Sledeći radovi su na izgradnji mreže niskog napona u Belosavcima, Gornji kraj. Startuju radovi tokom sledeće nedelje. U planu je da se radi i deo Gornji kraj 2, takođe u Belosavcima. Što se tiče niskonaponske mreže u Šumama, završen je proračun i čekamo građevinsku dozvolu iz Kraljeva.

- Već u ovoj godini pokrenuli smo aktivnosti oko trafo stanice u Natalincima. Situacija je kompletno snimljena. Plan je da u sledećoj godini izgradimo dve trafo-stanice i to u Natalincima i Belosavcima. Napominjem da ćemo i u 2021. godini imati investicija na nekoliko mreža niskog napona u mnogim krajevima opštine“, napisao je na fejsbuk profilu Igor Petrović, predsednik opštine Topola.

Informer

 

On ističe da je cilj poboljšanje kompletne energetske mreže u opštini Topola, koja je prema njegovim rečima sada u lošem stanju.

- Svi ovi radovi i kompletna investicija ne opterećuju budžet Opštine Topola. Dakle, ni jedan jedini dinar iz lokalnog budžeta nećemo kao samouprava potrošiti. Premašili smo 100.000.000 dinara investicija za samo dva meseca vršenja vlasti u Topoli, a da ni dinar nismo odvojili iz našeg budžeta - tvrdi prvi čovek opštine Topola.

On je najavio radove na javnoj rasveti u narednih mesec dana na sledećim lokacijama:

– Svetlić, Sarića kraj

– Žabare, Uroševića kraj

– Kloka , u dva kraja

– Belosavci, Zovljak

– Šatornja, Prokića kraj.

- U prošlom periodu, platili smo takse u oktobru za zahteve koji su predati pre našeg dolaska u opštinu i pustili smo javnu rasvetu u dva kraja: Trnava – Vrlaja i Junkovac – Tanaskovići - kaže Petrović.