28.01.2024.

20:52

Foto: Društvene mreže

Srbija

Tuga! Danici i njenoj deci sve izgorelo, baš na Svetog Savu! Nema kome nije pomogla, sad njoj treba da se uzvrati!

- Sveti Sava je naša slava, ujutru smo svi bili tu, a onda smo otišli u crkvu, a kako je ćerkica imala priredbu u školi, pošli smo da to ispratimo. Najstariji sin koji ima 13 godina, nije se osećao dobro i ostao je sam u stanu. Negde oko 15 sati nazvao me je i rekao da gori kuhinja i to je poslednje što sam čula od njega. Taksijem sam stigla do zgrade, sve je gorelo! - priča nam Danica Dimitrijević Petrović usred raščišćavanja stana u kome se sve oseća na paljevinu.

- Izletela sam i pokušala sam da uđem u zgradu, da ga nađem, vatrogasci su me sprečili. Isprva ga nisam videla, ali on me je tada ugledao, bio je okružen komšijama koji su mu ukazivali pomoć, jer je istrčao samo u majici i čarapama - priča Danica i zahvaljuje Bogu što se ništa strašnije nije dogodilo.

- Hvala Bogu! Ne smem ni da pomislim šta je sve moglo da se desi - dodaje svesna da je sad pre njom veoma težak period, jer nemaju ništa, a tu su živeli kao podstanari.

Kaže da su svi uređaji u kući bili isključeni i da ne zna šta bi mogao da bude uzrok požara.

- Za slavu smo hranu spremili ranije, sve je bilo isključeno. Vatrogasac nam je rekao da mogu biti instalacije, ali to još ne znamo. Šteta je ogromna, svuda je garež, prozori su popucali, izgorele naše, ali i stvari koje su bile u stanu, jer smo mi ovde podstanari tek mesec dana - kaže Danica i dodaje da se sa stanodavcima dogovorila da nadoknadi štetu.

Informer

Sa sinovima od 13 i 9 godina i ćerkicom od 11 smestila se kod svog strica...

- Stan je mali, moraćemo da nađemo drugi smeštaj. Stric je sinoć otišao u komšiluk, nezgodno je. Sreća u nesreći je da se javilo mnogo ljudi iz udruženja koji će mi pomoći da raščistimo stan, da spasimo šta se spasti da, jer sve je u garaži i vodi.

Danica Dimitrijević Petrović, osnivač je Udruženja "Mi pomažemo, priključite se i vi" i tokom godina, dobro je poznata u Kruševcu po mnogobrojnim humanitarnim akcijama u kojima je nesebićno pomagala i porodicama i pojedincima...Svake godine organizuje više takvih akcija, a sada je došlo vreme da se pomogne njoj...

Brojni Kruševljani već su putem društvenih mreža reagovali i apelovali da se pomogne Danici i njenoj deci.