27.06.2024.

14:30

Foto: printscreen RTK

Srbija

Najveća žurka na Balkanu večeras u Kragujevcu! Čolu čuvaju za kraj!

Festival, koji će i ove godine okupiti neke od najvećih muzičkih zvezda današnjice, organizuje se na tri bine u prostoru Kneževog arsenala: Main Stage-u, Garden Stage-u i Explosive Stage-u.

Kada je reč o najzvučnijim imenima, prve večeri festivala, na Glavnoj bini, od 23.20 nastupiće američki bend Dogstar, u kome bas gitaru svira Kijanu Rivs, glumačka zvezda Holivuda!

Rivs sa kolegama iz benda dolazi u Kragujevac posle nastupa u Zagrebu.

Pre benda Dogstar, na istoj sceni, od 21.40, sviraće Partibrejkersi.

Informer

U petak, drugog dana festivala, na Glavnoj bini, od 21.40, sviraće Bijelo dugme.

Koncert je deo turneje kojom bend obeležava 50 godina od osnivanja.

Kako je najavljeno, uz Gorana Bregovića, hitove Bijelog dugmeta izvodiće i dvojica od trojice nekadašnjih pevača ove legendarne jugoslovenske grupe - Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović.

Poslednje večeri festivala, u subotu, na Glavnoj bini, od 21.30 nastupiće Zdravko Čolić, koji će svoje najpoznatije pesme izvesti u potpuno novom aranžmanu, u pratnji simfonijskog orkestra.

Karte za Čolićev koncert već su odavno rasprodate.

Arsenal svetla na mestu gde je zasijala prva sijalica

Festival će tradicionalno, biti priređen u prostoru Kneževog arsenala - spomeniku našoj industrijskoj tradiciji, u kome je, početkom rada Topolivnice, 1853. godine začeta srpska industrija.

U skladu sa tim je i slogan ovogodišnjeg Arsenal Festa, koji glasi Arsenal svetla! i posvećen je jubileju - 140. godini od kada je na prostoru Kneževog arsenala zasijala prva sijalica na Balkanu.