09.11.2021.

18:30

Foto:

TV

KO IH PROBA, POŽELEĆE IH PONOVO! Hrskava i ukusna grickalica!

U Americi, Kanadi, Australiji i Velikoj Britaniji jedu se svakodnevno, dok se u našim krajevima služe kao dodatak glavnom jelu ili kao grickalica uz pivo. Spadaju u brzu hranu, a vi sami procenite da li je tako zbog brzine pripreme ili brzine po kojoj se isprazni tanjir. 

Sastojci:

1 veći luk
brašno
aleva paprika
beli luk u prahu
pivo

Priprema:

Očistiti luk, pa ga iseći na polovinu. Pažljivo odvojiti jedan po jedan kolut. U posudu sipati vodu i staviti nekoliko kockica leda, a onda dodati i kolutove luka.  Ostaviti da odstoji koji minut dok pripremite smesu. U jednu posudu staviti samo brašno. U drugu brašno, alevu papriku, so, biber, beli luk u prahu i dodavati pivo dok smesa ne bude tečna. Izvaditi kolutiće luka iz posude s vodom i staviti na salvetu da se upije višak vode. Za to vreme zagrejati ulje u tiganju. Uvaljati kolutove luka prvo u posudu s brašnom, a potom u smesu s pivom. Pržiti u vrelom ulju dva do tri minuta dok ne poprime zlatnu boju. Poslužiti s umacima po želji.

Prijatno!

Pogledajte: