Autor: Informer.rs

01.10.2023.

10:59

Foto: Pedja Milosavljević

TV

Priština krila uzrok pogibije srpskih heroja! Radoičićev advokat: Milan neće biti u pritvoru!

Advokat Goran Petronijević ističe da Milan Radoičić nema osnova da bude u pritvoru i da je dao izjavu u svojstvu građanina povodom dešavanja u Banjskoj, ali i tvrdi da KFOR ne obavlja svoju dužnost i ne drži se rezolucije 1244, dok je Beograd okružen različitim pritiscima.

- Milan Radoičić nema osnova da bude u pritvoru, a MUP Srbije ga je pozvao da da izjavu u svojstvu građanina povodom dešavanja u Banjskoj, što je redovna procedura. Događaj u Banjskoj je bio čin koji su izveli naši ljudi, jer nisu mogli više da trpe teror Kurtija. KFOR ne obavlja svoju dužnost i ne drži se rezolucije 1244, dok je Beograd okružen različitim pritiscima sa Zapada - kazao je Petronijević.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da je šansa za Srbe na KiM je da se promeni vlast u SAD, jer trenutnoj administraciji Amerike ne odgovaraju mirni pregovori, već rat, kao i da su Srbi konstatno izloženi teroru Aljbina Kurtija.

- Šansa za Srbe na KiM je da se promeni vlast u SAD, jer je lažna država Kosovo pod njihovim protektoratom, a trenutnoj administraciji Amerike ne odgovaraju mirni pregovori, već rat. Na Kosovu i Metohiji Srbi su konstatno izloženi teroru Aljbina Kurtija i to se neće promeniti osim ako se ne smeni njegov bahati i bolesni režim. Priština je krila način na koji su srpski borci poginuli i forenzičari nisu hteli porodicama da daju  - rekao je Petronijević.