Autor: Informer.rs

01.11.2023.

11:58

Foto: Informer

TV

Svetski dan vegana: Ishrana crvenim mesom može da dovede do zapaljenja creva! (VIDEO)

Jelena Disić iz Vege zajednice navodi da biljna ishrana je zdrav način života, dok je veganstvo i etički način zdrave ishrane, jer se bave i zaštitom životinja i da ako krenemo da se ophodimo bolje prema životinjama, to će doprineti i našoj planeti.

- Biljna ishrana je zdrav način života, dok je veganstvo i etički način zdrave ishrane, jer se bavimo i zaštitom životinja. Ako krenemo da se ophodimo bolje prema životinjama, to će doprineti i našoj planeti. Mesni i mlečni prozvođači su takođe i zagačivači, tako da je veganstvo i od ekološkog značaja - rekla je Disić.

Informer

Vegan Andrea Lazić ističe da je Velika Britanija osnovala prvo vegansko društvo 1944. godine i da ishrana crvenim mesom može da dovede do raznih bolesti i zapaljenja debelog creva.

- Velika Britanija je osnovala prvo vegansko društvo još davne 1944. godine, a kod nas raste popularnost veganstva. Ishrana crvenim mesom može da dovede do raznih bolesti i zapaljenja debelog creva - istakao je Lazić.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da postoje razne alternative za meso i sir, kao što su tofu sir i razni proteini koji mogu da se konzumiraju.

- Dešava se pad imuniteta, kada ljudi naglo krenu da se hrane kao vegani i svi trebaju da se informišu o ovom načinu ishrane kod nutricioniste. Postoje razne alternative za meso i sir, kao što su tofu sir i razni proteini koji mogu da se konzumiraju - naveo je Lazić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: