05.11.2023.

16:41

Foto: Informer

TV

(VIDEO) Otkrivamo tajnu velike filmske priče! Ko su zaista bili Zona Zamfirova i Mane kujundžija?

Danas, kao i pre stotinak godina, priča o lepoj Zoni i Manetu kujundžiji pominje se u starom Nišu. U 30. epizodi emisije "Alo, Beograde, Srbija zove" otkrivamo ko je bio par o kome je Stevan Sremac pisao i koji je postao uzor ljubavnicima iz različitih društvenih slojeva da se bore za svoju ljubav. 

Praunuk Đorđa Đoke Jankovića, prvog kujundžije na dvoru kralja Milana, Đorđe Janković, ispričao nam je neverovatnu priču o svom slavnom pretku! Zašto je kujundžija Đoka bio ljut na Sremca a šta se dešavalo sa Zonom, saznaćete u prilogu naših reportera iz Niša.

Ekipa iz Kruševca upoznaće vas sa mestom koje zovu "Srpska Verona" gde su stradali ovdašnji Romeo i Julija - Vojvoda Prijezda i njegova ljubav Jelice. Da li je ovaj junak samo postojao u epskoj pesmi ili je istorijska ličnost...

Ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu u Kragujevcu na neobičan način decenijama neguje jedan Šuca, a u Subotici Đula i Ivan obeležavaju čak sedam u braku! 

Sve sami rekordi! A u Novim Kozarcima, vredne žene napravile su pitu krompirišu za Ginisa! od 30 metar i 53 centimetara! 

Pogledajte ove priči u videu :