Autor: Informer.rs

21.12.2023.

09:28

Foto: Informer

TV

Ništa od primirja?! Sukob na Bliskom istoku se rasplamsava zbog prirodnih resursa! (VIDEO)

Inženjer Avram Izrael ističe da Izrael nudi primirje Palestini zbog pritiska javnosti, a prekid vatre će dobro doći pre svega civilima u pojasu Gaze.

- Logično je što Izrael nudi Palestini primirje zbog velikog pritiska javnosti ne samo u Izraelu već u svetu. Taoci će se samo mrtvi vraćati iz Gaze, jer Hamas ne želi da pusti zarobljenike, a takođe su seksualno iskoristili i muške i ženske taoce. Neminovno je da će taj prekid vatre i primirje dobro doći i građanima Gaze koji su izloženi direktom ratu - rekao je Izrael.

Informer

Pilot Velibor Vukašinović kaže da su velike sile odgovorne za rat na Bliskom istoku i da je zapravo to sukob oko prirodnih resursa u pojasu Gaze.

- Rat na Bliskom istoku je najmanje posledica Izraela i Palestine, već su tu umešane velike sile koje određuju njihovu sudbinu i premešta se žarište iz Ukrajine u pojas Gaze. Ovo je rat za energiju i resurse, jer je otkriveno da u priobalju Gaze postoje prirodni resursi u vidu nafte i gasa - naveo je Vukašinović.

Naš sagovornik dodaje i da je rat zločin prema jednom i drugom narodu, a da neke individue ne mare za hiljade poginulih civila.

- Netjanjahu je morao da pristaje na primirja, jer ga drmaju ozbiljne afere. Rat je zločin prema jednom i drugom narodu, a neke individue ne mare za hiljade poginulih civila već samo za prirodne resurse - zaključio je Vukašinović.