• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.12.2023

14:58

Gori planeta! Vojna sila proglasila opštu mobilizaciju! Borci se spremaju za sukob ogromnih razmera!

EPA/Shutterstock

Vesti

Gori planeta! Vojna sila proglasila opštu mobilizaciju! Borci se spremaju za sukob ogromnih razmera!

Podeli vest

Jemenski Huti saopštili su danas da sprovode opštu mobilizaciju kako bi pripremili borce za učešće u ratu na strani palestinskog pokreta Hamas u Pojasu Gaze.

- U znak podrške našem narodu u Pojasu Gaze, ona je pokrenuta u svim okruzima, otvoreni su kampovi za obuku, desetine hiljada mladih ljudi dobrovoljno su se prijavile da uče vojne veštine, a nekoliko grupa je već savladalo obuku u raznim delovima Jemena - rekao je predstavnik rukovodstva Huta agenciji  RIA Novosti.

On je naglasio da je "ova narodna armija" mobilisana da podrži narod u Gazi, koji je podvrgnut genocidu od strane izraelske okupacione vojske uz podršku SAD, "ako budu postojali uslovi i mogućnosti da se dođe do Pojas Gaze i učestvuje u vojnim operacijama".

Ministarstvo odbrane SAD ove nedelje je najavilo uspostavljanje nove multinacionalne bezbednosne inicijative u Crvenom moru, protiv napada koji izvode jemenski pobunjenici Huti na trgovačke brodove.

Huti, koji imaju vlast u severnom Jemenu i kontrolišu veći deo jemenske obale Crvenog mora, ranije su upozorili da nameravaju da napadnu sve brodove za koje posumnjaju da plove ka Izraelu ili  iz ove zemlje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija