Autor: Informer.rs

22.01.2024.

17:34

Foto: Informer

TV

Amerika zabada "koplje" u srce Srbije! Kurti i njegovi teroristi žele totalno uništenje Srba sa Kosova i Metohije! (VIDEO)

 Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun navodi da NATO i KFOR trebaju da se pridržavaju rezolucije 1244, a ne da neprestano naoružavaju Kurtijeve specijalce.

- NATO je samo prisutan na KiM na osnovu rezolucije 1244 i KFOR mora da bude samo jedina vojska. To je u praksi drugačije jer oni žele da priznaju tzv. vojsku Kosova, jer su neke članice i priznale tzv. Kosovo kao što je Amerika, jer ona ima, kako njeni zvaničnici kažu, bilateralne odnose sa drugom "državom". Naoružali su te formacije sa oružjem "džavelin" ili "koplje" i uz pomoć toga mogu da unište tenkove i oklopna vozila, mada nisu baš bili efikasni u Ukrajini - rekao je Drecun.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da Albanci dobijaju velika vojna sredstva sa Zapada i da se Kosovo i Metohija militarizuje.

- Tzv. kosovske snage imaju svu slobodu da imaju vežbe i naoružanje od strane SAD.  Dobijaju ogromna sredstva sa Zapada i razvili su puno odeljenja, kao što su snajperska i protivoklopna odeljenja. Planiraju da uvedu obavezni vojni rok do 2028. godine i biće preko 130.000 vojnika od 18 do 34 godine. Maksimalno se militarizuju Albanci na Kosovu i Metohiji i pitanje je za šta se spremaju. Kurti želi da sakrije oružano jačanje i optužuje Srbiju za agresiju, a Srbe sa KiM želi da totalno protera - kazao je Drecun.

Novnarka Informera Zvezdana Jevtić ističe da su Kurtijevi teroristi jutros vršili opsadu Zvečana, a da međunarodna zajednica opet nije reagovala.

- Imali smo svi priliku da vidimo da je Zvečan bio pod opsadom od ranog jutra. Kurtijevi teroristi su pretresali magacin bez ikakvog razloga srpskoj porodici Nedeljković, koja je izgubila Stefana u Banjskoj. Žele da celu porodicu isele sa Kosova i Metohije, a međunarodna zajednica ni ovog puta nije reagovala - objasnila je Jevtić.

Informer

Naša novinarka dodaje i da naoružavanje tzv. Kosova od strane Zapada može da bude opasnost za našu zemlju, ali da je naša vojska veoma jaka i najjača u regionu.

- Kurti želi da zabrani i srpski dinar, a pritisci na Srbe su sve veći i žele da otmu sve što je srpsko i da zabrane Srbima normalan život na Kosovu i Metohiji. Naoružavanje Prištine predstavlja veliku opasnost po našu zemlju i svime ovim je Amerika pokazala da priznaje tzv. Kosovo kao državu. Ovo je veliki udarac američke administracije za našu zemlju i vidljiv je cilj da se tzv. Kosovo uvede u NATO. Srećom, naša zemlja je jedna od najjačih na Zapadnom Balkanu, ali svakako moramo da budemo na oprezu i moramo da uvedemo obavezni vojni rok - zaključila je Jevtić.