Autor: Informer.rs

13.03.2024.

16:50

Foto: Miloš Rafailović

TV

Lalićeva i njeni poltroni hoće naprave vojvođansku naciju od Srba kako bi se severna pokrajina otuđila! (VIDEO)

Bojan Dimitrijević sa Istituta za savremenu istoriju govorio je kako živimo u vremenu političke brutalnosti koje je potpomognuto društvenim mrežama koje utiču na sukobe i nasilje.

- Ne znam da li ti njihovi heroji biraju da napadaju žene iz mizoginije ili im je to deo programa, pošto ih gledaju kao slabije pa ih to osmeljuje. Živimo u vremenu političke brutalnosti, gde su društvene mreže umesto da zbliže ljude uticale na sukobe i nasilje. Ako ste opozicija trebate biti suprotstavljeni vladajućoj stranci, a ne da idete u inostranstvo da pljujete sopstvenu zemlju, pogotovo u državama bivše Jugoslavije koje nisu naklonjene Srbiji, a oni tamo traže pohvale. Ana Lalić i njoj slični žele neku Vojvodinu iz SFRJ gde sprstva nema i gde može da se radi na otuđivanju pokrajine - rekao je Dimitrijević.

Informer

 

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilost istakao je da se radi o ljudima koji us 17. decembra prošle godine u ime izborne volje građana napali RIK i tukli pripadnike MUP-a.

- Ne znam da li je normalno da u jednom društvu četiri žene budu napadnute zbog ranca AV - Srbije ne sme da stane. One su sigurno smetale Ivanu Bijeliću i Nikoli Ristiću, još su napadi snimani dok se napadači rugaju žrtvama. Govorimo o istim ljudima koji su 17. decembra prošle godine braneći izbornu volju građana, bacali kamenice na zgradu dvora, orkestrirali napade ispred RIK-a i napadali pripadnike MUP-a. Pre sedam dana je napadnut sveštenik Srpske pravoslavne crkve u Novom Sadu što je posledica njihovog unošenja političke strasti u sve pore društva. Slovaci, Mađari i Rusini ne žele da budu vojvođani nego da budu svoje nacionalnost, a vojvođansku naciju Lalićeva želi da pravi od Srba - rekao je Karanović.

Celu emisiju možete pogledati u videu: