14.06.2024.

21:45

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Đukanović: "Merdita dobar dan" je svinjarija koju treba zabraniti! Evo zašto strane fondacije finansiraju ovakve festivale! (VIDEO)

Advokat i poslanik SNS-a Vladimir Đukanović komentarisao je realizaciju festivala "Merdita dobar dan" i istakao da taj festival treba trajno zabraniti.

-To je neko naše unutrašnje pitanje. Ja smatram da država treba zauvek da zabrani taj festival. Taj festival je godinama unazad sporan i izaziva određene bezbednosne izazove. Da se ne bi to više događalo, da se ne bode prst u oko našem narodu, to treba zabraniti. Razlog su bezbednosni razlozi. Sve te nevladine organizacije kod nas su takozvani antiratni profiteri. Suštinski glavna dva pokrovitelja su Rokfeler fondacija i Evropska unija. Ako im to zabranimo, oni će se predstavljati kao žrtve i tvrdeti da je ovde diktatura. Trebalo bi dobro razmisliti. Ja se zalažem da se iz bezbednosnih razloga ova svinjarija zabrani. Naravno datum aludira na Kosovsku bitku, ali na taj datum je isporučen i srpski predsednik Slobodan Milošević. Ovo je namerno izabrano, nisu oni ni ludi ni glupi. Zapadne sile smatraju da smo mi poražena strana u ratu. Kad si poražen u ratu onda slušaš šta ti se kaže- rekao je Đukanović.

Informer

Vladimir Đukanović

On je objasnio zbog čega Rokfeler fondacija i Evropska unija finasiraju sramni festival.

-Uvek se postavlja pitanje svim tim fondacijama zašto oni to finansiraju. Zašto se Rokfeler fondaciji isplati da ovako nešto finansira? Jasno je da Srbija ne sme ekonomski da napreduje, pa se zato javljaju te fondacije. Svesrpski sabor simbolizuje jedinstvo srpskog naroda. Tu vidite da su Srbi ujedinjeni koliko god da ste im isirali mozak i bombardovali ih. Od momenta dolaska na vlasti predsednika Vučića desile su se velike promene. Srpska pravoslavna crkva dignuta je na pijadestal. Jedan antisrpski zlikovac kao što je Milo Đukanović skinut je sa vlasti. Srpski narod u Crnoj Gori je nikad jači. Pogledajte u Makedoniji šta se dogodilo. Danas većina ljudi govori da je najveći saradnik Makedonije Srbija. Srpski faktor je nikad jači danas u Makedoniji. To su sve tekovine pametne politike koju vodimo. Mi hoćemo da širimo naše fabrike i u Hrvatsku i u Sloveniju. Mi jačamo, snažimo, nikog ne ugrožavamo, ali imamo svoj interes. E zato smeta Svesrpski pokret. Mi smo za njh mali Rusi i tako nas gledaju- rekao je Đukanović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: