18.08.2024.

17:55

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Ukrajini odzvonilo! Upad u Kursku oblast imao isključivo propagandni cilj! Sve je osmislila Velika Britanija! (VIDEO)

Filozof prof. dr Boris Bratina istakao je da u istoriji Ukrajina kao država nije ni postojala.

Informer

Boris Bratina

-Ljudi koji su osnovno stanovništvo Ukrajne mogli bi se nazvati malorusi. Nema sumnje da je jedan deo stanovništva Ukrajine bilo zaluđeno ne desest godina, već mnogo ranije. Ova akcija treba da donese efekat Kamali Haris. Suština je da se pokaže da ta pomoć nešto znači na ratištu. SAD neće u ovom ratu pobediti. Evropa je postala odavno kolonija. Danas možemo da govorimo o teorijama fingiranog suvereniteta. Bojim se da se Ukrajincima dobro ne piše. U Rusiji je pravi medijski rat koji se vodi na mnogo strana. On je uspeo da zabrine jedan deo stanovništva, ali je rukovodstvo uspelo da održi zdravorazumski pogled na celu situaciju. Bojim se da su Rusi donekle bili iznenađeni. Sada je situacija sasvim drugačija. Kako vidimo, i ruski mediji govore o detoniranju nekih od reaktora. To je nešto što mnogi od nas ne bi preživeli- rekao je Bratina.

Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije istakao je da je stanje na frontu takvo da se ukrajinskoj vojsci ne piše dobro.

Informer

Aleksandar Lukić

-Ovde je posebno aktuelno stanje u Kurskoj oblasti. Ova ofanziva i upad ukrajinske vojske u sadejstvu sa NATO-om teško može da se brani u skladu sa vojnom doktrinom. Stratezima ove operacije koji se nalaze u Britaniji bio je cilj propagandni efekat. Cilj je da se zapadnoj javnosti predstavi mogućnost da se uđe u rusku teritoriju i da se ta teritorija može držati. Oni su znali da je ta teritorija nebranjena. Cilj je bio da se tu Ukrajinci ukopaju i da se onda u javnosti o tome govori. To je dakle mogući cilj. Međutim, teško je pretpostaviti da Rusi kao narod sa tako bogatom vojnom istorijom nisu mogli da predvide da bi do upada moglo doći i da nisu imali pripremljenu strategiju odbrane tog područja. Sada je na delu uništavanje svega što se od te vojske tu nalazi, a brojke su zaista velike. Ukrajinska vojska nije ni blizu svog cilja, a to je grad Kursk. Jedini poluuspeh bi moglo da bude poluosvajanje graničnog mesta gde se nalazi čvorište za gas. Sledi uništavanje svega što se tu nalazi i svega što je ušlo na rusku teritoriju. Ova operacija govori nam da oni koji planiraju te operacije i imaju propagandne ciljeve uopšte ne misle koliko će Ukrajinaca tu uzaludno poginuti- rekao je Aleksadnar Lukić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: