03.10.2024.

20:33

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Izrael napao bazu u Siriji! Severna Koreja jedva čeka da napadne Južnu Koreju i Japan! Sveopšti rat kuca na vrata! (VIDEO)

Društveni analitičar Saša Borojević analizirao je situaciju u celom svetu i povezao je sve događaje koji su se već desili, sa onim koji bi hipotetički mogli da se dogode u narednih godinu dana.

Informer

Saša Borojević

-Ovaj narativ koji je upotrebljen me podseća na ono kako je Olbrajtova pričala o Srbiji. Ovo je medijska priprema koja se savršeno uklapa u američku kampanju za izbore. Sravnjen je sa zemljom manastir izgrađen u 15. veku. U Rusiji su se prvi put čule sirene za sve ruske državljane, dakle Rusija se sprema za eventualni napad. Zelenski je objavio da su oni napravili balističke rakete, što je laž. Ovde je rat marioneta. Ovde su gađali i rusku bazu. Moramo da znamo da je na primer Tramp rekao da bi dao još veću pomoć Izraelu. Toliko o tom Trampu koji je za mir. Severna Koreja jedva čeka da se sve ovo zakomplikuje kako bi napala Južnu Koreju i Japan. Imate onda Francusku koja je izjavila da odbija da priprema napad na Iran. Iran je odgovorio da ako se napadnu naftna postrojenja u Iranu, biće napadnuta ostala naftna postrojenja koja kontroliše Amerika. Ja mislim da se ništa od ovoga neće desiti. Mislim da će krvavo platiti iranski zastupnici u Sririji, ali i da će Liban imati odmazdu zbog svega ovoga. Danas je ponovo zasipana Palestina, odnosno Gaza. Mene ne bi začudilo da ova osveta bude usmerena ka Rusiji. Ne bi me začudilo da neke zemlje Bliskog istoka stradaju zbog svega ovoga, a to su pre svega Šiti koji su najbrojniji. Ja očekujem da će prvi udar osvete Izraela biti ne na Iran, nego na iranske saveznike- rekao je Saša Borojević.

Pukovnik u penziji Srbobran Radić rekao je da Donald Tramp za svoj komentar o Izraelu zaslužuje čistu jedinicu.

Informer

Srbobran Radić

-Imamo jednu situaciju gde je psihološko propagandno delovanje broj jedan. Otvorena je Pandorina kutija. Vidimo da im je krajnji cilj uništenje Irana. Ali kako uništiti Iran koji ima fantastične veze sa progresivnim svetom. Da ne govorimo kakvu podršku ima od arapskih i muslimanskih zemalja. Zašto su Amerikanci sada tolike snage koncentrisali? Iran je sada udario sa balističkim raketama. Svaka od tih raketa je u početku samo ona sa svojim motorom, a onda ide u stratosferu u svet mirnoće i tišine. One mogu da nose bojeve glave različitih vrsta. Iran je pokazao da sve zemlje u krugu može da dohvati sa svojim raketama. Lansiraju se razne informacije, a istina se skriva. Da su spremne snage da reaguju i sa jedne i sa druge strane, to je tačno- rekao je Srbobran Radić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: