• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.10.2024

15:10

Amerika ulazi u rat?! Isplivao pakleni plan za uvlačenje SAD! Izrael će uraditi nešto stravično, a onda sledi najbrutalniji odgovor Irana!

Printscreen/X, Shutterstock

Vesti

Amerika ulazi u rat?! Isplivao pakleni plan za uvlačenje SAD! Izrael će uraditi nešto stravično, a onda sledi najbrutalniji odgovor Irana!

Podeli vest

SAD strahuju da bi izraelski napad na iranska naftna polja mogao dovesti do odmazde Teherana, koji bi mogao ciljati na naftna polja američkih kompanija u Persijskom zalivu, piše list "Financial Times" pozivajući se na bivšeg visokog obaveštajnog oficira SAD Džonatana Panikofa.

- Američki zvaničnici su verovatno zabrinuti da bi izraelska odluka da udari na iranska naftna polja mogla izazvati iransku odmazdu usmerenu na naftna polja američkih kompanija i kompanija njihovih saveznika u Persijskom zalivu - izjavio je Panikof.

Prethodno je list "Volstrit džornal", pozivajući se na arapske zvaničnike, objavio da je Izrael upozorio Iran da će odgovoriti na svaki napad na svoju teritoriju, bez obzira na razmere napada, i da će u slučaju udara ciljati direktno na iranske nuklearne ili naftne objekte.

Kasnije je "Fajnenšel tajms", pozivajući se na izvor upoznat sa situacijom, izvestio da Izrael ne razmatra opciju udara na iranske nuklearne objekte. Takođe se navodi da je predsednik SAD Džo Bajden izjavio da će biti protiv takvog napada.

Iran je 1. oktobra po drugi put u istoriji izveo masovni raketni napad na Izrael, nazivajući to aktom samoodbrane. Izraelska vojska saopštila je da je ispaljeno oko 180 balističkih raketa, od kojih je većinu uspela da presretne. Iran tvrdi da je ispalio više od 400 raketa na vojne objekte u Izraelu i da su one pogodile ciljeve, dok Izraelci štetu nazivaju „minimalnom“ i najavljuju odmazdu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)
Live TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)

Nebojša Zelenović, predstavnik opozicije i kopredsednik stranke "Zajedno", rekao je da treba stupiti u generalni štrajk i da treba sve da stane, na taj način pozivajuću na haos i rušenje svega onoga za šta se Vučić gotovo deceniju i po bori. O tome su u Info jutru govorili prof. Goran Puzić i predsednik centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, Zoran Spasić.

03.10.2024

10:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča
Kultura

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča

Beogradska filharmonija nastupa prvi put pod dirigentskom palicom Haime Martina i predstavlja mladog violinistu Johana Dalenea, u petak 4. oktobra (Kolarac, 20č). Koncert nosi naziv “Živeti sa neprijateljem”, a orkestar izvodi dela Prokofjeva i Šostakoviča.

03.10.2024

14:31

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija