06.10.2024.

09:24

Foto: Tanja Andric

TV

Bajatović: Od sednice o litijumu očekujem cirkus! Komedija i tragedija u Narodnoj skupštini! (VIDEO)

Generalni direktor Srbijaglasa Dušan Bajatović objasnio je kako je došlo do rasprave između Aleksandra Jovanovića Ćute i njega!

Informer

Dušan Bajatović

-Otišao bih sa svakim poslanikom na piće, problem je da li možete ili ne možete da razgovarate. Pred kraj rasprave, ja sam pokušao ozbiljno da pričam, ali to je nemoguće. Ćuta je pre nekoliko dana bacao poslovnik. Stalno se preti. Ja sam pitao kome vi pretite? Možda nisam u najboljem uspeo da budem humorističan. Imitirao sam tog mog komšiju Braleta. Mi bi trebalo svi da pričamo sa svima. Iznosi argumente koje želiš, ali nemojte prekidati, nemojte biti nekulturni. Imate pravo da prekinete koga god hoćete. Prvo ste bezobrazni, onda vam neko vrati istom merom, a onda se vi pozivate na Poslovnik. Nije dozvoljeno u skupštini da se vrši promocija alkoholizma! Ko je promovisao alkoholizam? Mi ne možemo da provučemo gasovod jer je neko odlučio da bude kabadahija. Šta to znači? Jel treba gas narodu i industriji u Loznici? To nam treba i zbog razmene energije sa Republikom Srpskom. Zašto biste vi nas sprečavali da gradimo fabrike. Blokirate međunarodne saobraćajnice! Ko je vas ovlastio za to?- rekao je Bajatović.

On je rekao da je naredna sednica zakazana sa samo jednom temom, a to je litijum. Prema njegovim rečima, ta sednica će biti cirkus.

-Oni kažu da oni neće da pobegnu od rasprave o budžetu. Treba da pustimo njih da pljuju po budžetu. Onda se krene sa nekim vređanjem, sa opisima sive zone, onda napadaju Sinišu Malog, napadaju Vučića koji nije tu da im odgovori. Da Vučić nije skinuo cenzus na 3% što mu ja prvi zameram, oni ne bi ni bili poslanici. Pola Evrope hoće da otvara rudnike litijuma jer u tome vide šansu. Evropa je siromašna energetski. Morate imati sirovine i energiju. O CO2 neću ni da pričam- rekao je Bajatović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: