• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer/T. J.

02.10.2024

20:08

Domaćice u Loznici "poludele" za ovim slatkišem! Cela zgrada isprobala recept!

T. J.

Srbija

Domaćice u Loznici "poludele" za ovim slatkišem! Cela zgrada isprobala recept!

Podeli vest

Ako ovih dana prolazite Ulicom Svetog Save, ne čudite se ako vas sve do Ulice Đure Jakšića, prati opojni miris cimeta i jabuka! Jesenja kulinarska epidemija "drma" Loznicu!

Lozničanka Sonja Maksimović, a njeni ukućani i komšije tvrde da je vrsna domaćica, svake sezone smisli neku gastro-novotariju, "zarazi" sve u zgradi i svi jedu isto!

Tako je, kažu, bilo sa španskom pitom, pa s kiflicama s orasima, sa grčkim sladoledom, a sad je na red došla i bundeva. 

- Sve što pravim, volim da podelim! Nisam ja od onih što kriju recepte - smeje se Sonja, a na pomen kamere i da je snimimo kako se to snalazi u svom kuhinjskom carstvu, samo odmahuje rukom. 

Brzo se vraća na priču i priznaje da otkad su komšinice probale njen kolač u bundevi, sad svako malo i one prave. 

Foto: T. J.

 

 

- Ja sam ovde zadužena da istražujem recepte, proveravam, kombinujem, a ostale posle probaju pa po mojoj "mustri" prave. Tako i za slave i proslave smišljamo, pomažemo jedna drugoj. A za ovaj kolač, oduševila sam se! Lako je da se spremi, ukusno je a izgleda boli glava! - priča Sonja i odmah napamet govori šta, koliko čega, kako...

Foto: Shutterstock

 

Zapisasmo i prenosimo vam, pa kad se jede u Loznici, neka proba i ostatak Srbije!

Potrebni sastojci: 

Male bundeve

Jabuke

Med

Cimet

Lešnici ili orasi

Priprema: Izdubite male bundeve, napunite ih mešavinom seckanih jabuka, meda, cimeta i orašastih plodova po izboru. Pecite u rerni na 180°C dok bundeva ne omekša, što obično traje između 30 i 40 minuta. 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set