27.03.2020.

17:32

Foto:

Vesti

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 9: Samo uz san, "Crni dijeta" postoji za nas

Prvi koji se meni dogodio je malaksalost ujutru i pojavljivanje podočnjaka. Analizirao sam sve ovo što smo radili, savetovao mnogo pametnije i mnogo pametnije od sebe, i došao do zaključka da je to zbog toga što nisam imao dovoljno sati sna.

Navikli smo da živimo brzo i da spavamo kratko, a uz to smo uvek mogli da čujemo teze gomile pametnjakovića kako je spavanje gubljenje vremena, kako je Tesla spavao samo četiri sata, kako je san potreban samo maloj deci... Sve i da su ove "neprovjerene glasine" tačne, to može da se odnosi samo na život u normalnim okolnostima a nikako na period kada ste na restrikcijama i dijetama.

S obzirom da je "Crni dijeta" jako rigorozna i da nam uz to nije cilj da budemo malaksali, već naprotiv puni energije, moram da vam kaže da je uz ovaj režim idealno osam sati spavanja. U slučaju da neko ne može toliko da spava, dozvoljeni minimum za "Crni dijetu" je šest sati sna.

To može svako da ispoštuje, a ko kaže da ne može, ja ga molim da ne drži ovu dijetu. Ukoliko spavate normalno od šest do osam sati a ponekad vam se zbog više sile dogodi da imate manje sna i ujutru budete malaksali, savetujem vam da pojedete jednu bananu ili u najgorem slučaju "bonžitu". Molim vas da ovo ne zlouportebljavate jer nam slatkiši nikako ne trebaju u restrikciji osim za nedaj Bože.

Nastavljamo dalje, jedemo zdravo i dijetalno, imamo fizičku aktivnost, pijemo suplemente i što je najvažnije spavamo minimum šest sati. Samo napred, nema odustajanja.