27.03.2021.

11:11

Foto:

Vesti

HVALA SRBIJI ŠTO NAM JE SPASILA ŽIVOT! Ceo region došao da se vakciniše u Beograd, nezapamćene gužve na Sajmu /FOTO/

Ako ste se pitali zbog čega su na Sajmu nezabeleženu gužve u redovima za vakcinaciju i zašto je nemoguće naći parking, odgovor se krije u stranim državljanima koji dolaze u Srbiju da se imunizuju.

Dok cela Evropa i region vode borbe da dobiju bilo kakva cepiva, Srbija na raspolaganju ima čak četiri vakcine, a sada ih nesebično nudi svojim komšijama.

Oko 10 časova na Sajam je pristila grupa građana iz Makedonije. Dve gospođe nisu krile svoje zadovoljstvo i oduševljenje.

- Hvala Srbiji što nam je spasila život! Danas vakcine život znače, Srbi ne znaju koliko su srećni što imaju vakcine, da ne pominjem mogućnost izbora - kaže za Informer.rs starija gospođa.

Njena ćerka dodaje da su krenule jutros rano iz Skoplja, jer nisu znale kada će doći na red. 

- Šokirane smo kako sve funkcioniše savršeno, svi su toliko ljubazni, sve pohvale i zahvalnost Srbiji. Jedino nam je žao što su kafići zatvoreni, pa ne možemo da popijemo kafu u Knezu - dodaje mlađa Makedonka.

Informer

Vakcinacija na Sajmu

Od danas je počela vakcinacija stranih državljana koja će se odvijati u Beogradu i u Novom Sadu.

Privredna komora Srbije je, u saradnji sa Vladom Srbije, obezbedila u okviru imunizacije više hiljada naših privrednika i zaposlenih u kompanijama 10.000 vakcina i za privrednike i zaposlene iz regiona.

Tako je ovog vikenda u Beogradu organizovana vakcinacija za privrednike i njihove zaposlene iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije, kao i za kosovske privrednike.

Na portalu E-uprave navedeno je da interesovanje za vakcinisanje protiv kovid-19 pored državaljana Republike Srbije mogu da iskažu i strani državljani sa i bez boravka u Srbiji.

Region je poziv za vakcinaciju oberučke dočekao, pa je na graničnim prelazima ulazak u Srbiju nezapamćena gužva.