21.09.2021.

11:29

Foto: printscreen

Vesti

ODLAŽU SE OPERACIJE ZBOG KORONE! Naši kapaciteti su prezauzeti!

Perišić je rekao da zbog kovida u novoj zgradi UKC-a u Nišu nisu u funkciji redovnog rada peti sprat, četvrti, deo nultog i deo sprata minus jedan.

- Naši kapaciteti su prezauzeti. Anestezilozi su nam rasuti u kovid bolnici u Kruševcu, u novom Kliničkom centru, na Infektivnoj klinici, u šoku anestezije, a pored toga i svakodnevno na hitnim hirurškim operacijama - rekao je Perišić u jutarnjem programu TV Zona plus.

On je kazao da su resursi UKC-a ograničeni i da to nije "kutija bez dna u koju možete da zagrabite i uzimate ljude". "Dobro je što postoji kovid bolnica u Kruševcu, jer pokriva sve ono što bi mi morali da primimo. Mislim da i Niš treba da ima kovid bolnicu jer bi na taj način dodatno rasteretili naše kapacitete", izjavio je Perišić.

Prema njegovim rečima, na svim klinikama UKC-a Niš povremeno postoje "proboji korone".

- Dogodi se da se inficira jedan pacijent, a zatim neko od osoblja i onda moramo da zaustavimo i da preispitamo ceo proces. Trudimo se da taj privid normalnosti održimo svuda, da svi rade u nekom obimu - istakao je Perišić.

Dodao je da su u proteklih dana na Ginekologiji porodjene četiri trudnice pozitivne na koronavirus i da su sve već otišle kući.

Perišić je apelovao na građane da se vakcinišu, kako bi sačuvali svoje zdravlje, ali i da bi se smanjio pritisak na zdravstvene ustanove koje bi onda mogle da se više posvete pacijentima obolelim od drugih bolesti.

Kovid bolnica u Kruševcu

U kovid bolnici u Kruševcu trenutno je hospitalizovano 428 pacijenata, novoj zgradi Kliničkog centra u Nišu 84, a 68 na Klinici za infektivne bolesti, dečijoj kovid bolnici i kovid odeljenju na Klinici za ginekologiji.

Medju obolelima je i sedmoro dece za koju je Perišić rekao da imaju obostranu upalu pluća, ali bez teške kliničke slike.