• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

20.09.2021

13:44

REZULTATI ISPITIVANJA POKAZALI! Fajzer vakcina sigurna i visoko efikasna kod dece uzrasta od 5 do 11 godina!

Društvo

REZULTATI ISPITIVANJA POKAZALI! Fajzer vakcina sigurna i visoko efikasna kod dece uzrasta od 5 do 11 godina!

Podeli vest

Vakcina protiv korona virusa Fajzer/BajonTek pokazala se sigurnom i visoko efikasnom kod male dece uzrasta od 5 do 11 godina, objavile su kompanije u ponedeljak rano ujutru Vest bi trebalo da olakša višemesečnu zabrinutost roditelja i nastavnika o tome kada bi deca i njihovi bliski kontakti mogli da dobiju zaštitu od korona virusa

Vest bi trebalo da olakša višemesečnu zabrinutost roditelja i nastavnika o tome kada bi deca i njihovi bliski kontakti mogli da dobiju zaštitu od korona virusa

Potreba za vakcinom u SAD je hitna: čak svaki peti novi slučaj zaraze je kod dece, a izuzetno zarazna varijanta delta poslala je više dece u bolnice i odeljenja intenzivne nege u proteklih nekoliko nedelja nego ikad ranije.

Fajzer i BajonTek planiraju da se obrate američkoj Upravi za hranu i lekove do kraja meseca za dobijanje dozvole za upotrebu vakcine kod ove dece.

Foto: Reuters

Ako regulatorni pregled prođe glatko kao što je to bio slučaj sa starijom decom i odraslima, milioni učenika osnovnih škola mogli bi da budu vakcinisani pre Noći veštica.

Rezultati ispitivanja za decu mlađu od 5 godina ne očekuju se najranije do četvrtog kvartala ove godine, rekao je dr Bil Gruber, stariji potpredsednik Fajzera i pedijatar.

Kompanije Fajzer i BajonTek objavile su rezultate u saopštenju koje ne sadrži detaljne podatke sa istraživanja. Nalazi još nisu recenzirani niti objavljeni u naučnom časopisu.

Međutim, novi rezultati se slažu sa onima koji su viđeni kod starije dece i odraslih, rekli su stručnjaci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija