19.05.2020.

17:53

Foto:

Vesti

MOŽE LI LICEMERNIJE?! EU SE POZIVA NA MEĐUNARODNO PRAVO U SPORU SRBIJE I PRIŠTINE! Ni uključivanje Rusije joj nije po volji, valjda ni to nije po međunarodnom pravu!

Stano i "bratija iz EU" zaboravili su koliko je njima značilo međunarodno pravo kad su bombadrovali našu zemlju, kad su joj oteli, pa potom i priznali lažnu državu... Međunarodno pravo ih nešto nije zanimalo ni kad je trebalo sprečiti divljačke napade na Srbe i njihov egzodus sa KiM. Kako ih je tek interesovalo međunarodno pravo kad je trebalo suditi zločincima OVK u Haškom tribunalu...

E sad su se odjednom setili međunarodnog prava, pa tako portparol komesara EU za spoljne poslove Peter Stano navodi da sporazum, mora da bude prihvatljiv za region i za države članice EU.

- Takav sporazum mora da bude u skladu sa zakonima i vrednostima Evropske unije i poštujući međunarodno pravo. Da bi bio trajan sporazum, mora da bude prihvatljiv za region i za države članice EU. Ovo je poruka koju je stranama poslao Miroslav Lajčak, koji je imenovan i postupa u ime visokog predstavnika EU Žozepa Borela - rekao je Stano prištinskom portalu Gazeta Express.

EVO ŠTA KAŽU AUSTRALIJSKE STUDIJE O KOJIMA JE PRIČAO DOKTOR NESTOROVIĆ! Da li je koronavirus veštački, I KO GA JE STVORIO?!

Objasnio je da je "čisto zlonamerno i nekorektno pogrešno tumačenje", da Borel i Lajčak imaju različite stavove po pitanju konačnog sporazuma za Kosovo.

- Što se tiče razmene teritorija, komentari visokog predstavnika Žozepa Borela i specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka su dosledni i u skladu sa našim dugoročnim stavom. Drugim rečima, to je čisto zlonamerno i nekorektno tumačenje - rekao je Stano.

Dodao je da je Borel uvek govorio da "Kosovo i Srbija moraju da nađu rešenje za sve probleme, da je to prioritet EU i trebalo bi da bude i za njih".

Informer

- Kosovo i Srbija moraju da postignu sveobuhvatni dogovor o normalizaciji odnosa. To će pokazati da su konačno rešili probleme prošlosti i da su spremni da idu dalje na svom evropskom putu - rekao je Borelov portparol.

(FOTO) SRPSKA ZAŠTITNA MASKA O KOJOJ BRUJI INTERNET Može se koristiti TRI MESECA i ima GARANCIJU! Evo o čemu je reč!

Kada je u pitanju spremnost Rusije da se uključi u dijalog, Stano je naveo da za tako nešto treba da postoji zajednička saglasnost svih strana koje su uključene u pregovarački proces.