Autor: Informer.rs

14.01.2021.

14:14

Foto:

Vesti

BOSNI I HERCEGOVINI SAD BI DOBRO DOŠAO JEDAN VUČIĆ! Mediji: U Srbiji sutra počinje dobrovoljna vakcinacija, a u BiH vakcine nisu ni došle!

Još jedna potvrda stiže i iz medija u regionu, koji po pravilu nisu naklonjeni Srbiji i njenom predsedniku.

Naime, internet izdanje Dnevnog avaza konstatuje da u Srbiji sutra počinje masovna vakcinacija za koju se dosad prijavilo 150.000 ljudi, a da istovremeno Bosna i Hercegovina i dalje nema nijednu vakcinu protiv korona virusa.

Informer

Aleksandar Vučić dobio priznanje da sjajno radi svoj posao

Konstatuje se da će u Srbiji biti vakcinisani stariji od 75 godine, koji su se prijavili preko portala eUprave i koji su u prvoj prioritetnoj kategoriji stanovništva.

S druge strane, autor teksta se pita kada će tačno u BiH stići prvi kontingent vakcina naručenih preko COVAX sistema? O kojoj količini je reč? Jesu li to, kako se pretpostavlja, „Fajzerove“ vakcine? Ko će primiti prve vakcine? Jesu li to, možda, članovi Predsedništva BiH?

Na ova i brojna druga pitanja, nadležni u BiH, počevši od Ministarstva civilnih poslova BiH, a pogotovo Federalnog ministarstva zdravstva, nemaju odgovore i uskraćuju ih javnosti, konstatuje se u tekstu.