22.11.2021.

12:12

Foto: Zoran Sinko

Vesti

AIDA ĆOROVIĆ SA ĐILASOVCIMA ZAUSTAVLJA IZGRADNJU METROA! Video

 

Danas su u Makiškom polju počeli radovi na izgradnji metroa u Beogradu, a na protestu su se okupili ekološki aktivisti i lideri nekoliko opozicionih partija koji se protive ovom planu.

Na protestu su prisutni predsednik DS Zoran Lutovac, lider stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd, Pavle Grbović iz PSG, predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović, predstavnica Dveri Radmila Vasić, dok je jedan od lidera protesta Aida Ćorović, koja je, podsetimo, jajima gađala mural Ratku Mladiću.  

Informer

Takođe, Dragan Đilas odgovorio je na poziv Aleksandra Jovanovića Ćute i najavio da će se pridružiti današnjem protestu na Makišu povodom početka radova na izgradnji metrou. 

Ulica blokirana je za saobraćaj, na licu mesta je policija. Protest za sada protiče bez incidenata, a učesnici ne ometaju radnike koji izvode radove.

Današnji lider Stranke slobode i pravde, tajkun Dragan Đilas još 2011. godine kada je bio na vlasti, obmanjivao je građane Srbije.

Iz intervjua 13.01.2011. godine koji je dao listu "Vreme" vidi se da Đilas laže čim zine. U tom intervjuu obećao je narodu da će te godine otpočeti izgradnju metroa, a, gle čuda, do toga nikada nije došlo. 

Intervju pročitajte OVDE.