29.11.2021.

12:13

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Vesti

Videli ste kako za Rokfelerove pare Srbi moraju da dobijaju batine!

 

- Bog sad ne bi razumeo ko tu i zbog čega protestuje. Pretučen je čovek koji nije kršio nijedan zakon, koji se kretao putem kojim ima pravo da se kreće i kretao se veoma sporo, ne ugrožavajući nikoga, ikao oni koji su bili na putu su, suprotno zakonu i na kriminalan način, ugrožavali i njega i sve ostale koji imaju pravo da koriste svoj put. Taj čovek nikoga nije povredio, trenutno se nalazio u bolnici i ima teške telesne povrede. Reč je o gospodinu Prokuću, nalazi se u bolnici, mislim na VMA ili u KCS i ima teške telesne povrede. 

PRAVDA ZA DUŠKA! NAROD OGORČEN, PROTEST U ŠAPCU U 16h!

Vučić je povodom svih ovih događaja konstatovao da se moglo videti kako je rekao, kako za Rokfelerove pare, aludirajući na finasiranje organizatora protesta, Srbi dobijaju batine.

- Mogli ste da vidite kako za Rokfelerove pare Srbi moraju da dobijaju batine. 

Informer

Objasnio je da tužilaštvo može da traži pritvor ili ne, ali kako će biti suđenje to je druga stvar.

- Može tužilaštvo da traži ili ne traži pritvor, a kako će biti suđenje, to je druga stvar, to je na pravosudnim organima. Rekao je da se pritvor određuje kada postoji strah od bekstva, vršenja uticaja na svedoke ili ponavljanja dela. Tužilaštvo, kaže, se verovatno rukovodilo time da ne postoji opasnost uticaja na svedoke jer je počinjeno delo bilo tako očigledno.

GRAĐANSKA NEPOSLUŠNOST, PA GDE TO PIŠE? U STRIPU KOMANDANT MARK, BLAF I ŽALOSNA SOVA? MOŽE, ALI AKO JE U SKLADU SA ZAKONOM!

Svojom odlukom, međutim, dodaje, tužilastsvo je izazvalo bes većine naroda u Srbiji, i ponovo pozvao većinu na uzdržanost.

- Ono što je važno je da ja pozovem većinu u Srbiji na uzdržanost. I kada organizuje većina pristojnih ljudi, koja je protiv njihovih blokada i maltretiranje nacije, proteste, moja je molba da budu uzdržani i da nikada ne preduzimaju ono što manjina radi i teroriše manjinu kao što to oni čine većini. Naše je da čuvamo mir i da se suzdržimo svega. Molim da se ne svete tom batinašu, a ni ostalima koje je Zelenović pozvao da dođu da maltretiraju građane. Na državnim organima je da rade svoj posao, sve u skladu sa zakonom - naglasio je Vučić.