13.04.2022.

10:53

Foto: printscreen

Vesti

HAOS! Predsednik razvalio Mila i Kurtija! Nećete verovati šta im je sve rekao!

 

Od kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da je Srbija zainteresovana za kupovinu borbenih aviona "Rafala", kao i stizanje kineskih FK-3 protivvazdušnih odbrambenih sistema u našu zemlju, premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti i predsednik Crne Gore Milo Đukanović potrčali su da se teškim rečima i pljuvanjem dodvoravaju onima koji odlučuju o njihovoj sudbini, mlateći verbalno po Srbiji, kao da je džak za udaranje!

"Poslenjih 6 meseci ubrzana je kampanja žigosanja Srbije koja dolazi iz pojedinih stranih centara moći, ali naravno, i iz dela regiona koji svoj uspeh uvek vidi u neuspehu i propasti Srbije. I ne od juče, najizrazitiju ulogu u otvorenoj i ogoljenoj mržnji prema Srbiji i prema svemu što je srpsko dolazi od Aljbina Kurtija i Mila Đukanovića. I, razume se da se uvek služe neistinama, rekao bih ogoljenim, otvorenim lažima, sa samo jednim ciljem - da sebe predstave kao tobožnje žrtve, a Srbiju kao velikog i opakog agresora koji ih na svakojake načine ugrožava. Tako su iskoristili priliku da našu legalnu, legitimnu, potpuno regularnu i transparentnu kupovinu kineskog sistema FK-3 ili HQ-22 koji služi za protivvazduhoplovnu odbranu, dakle defanzivno oružje, iskoriste i kažu celom svetu kako smo mi kineski i ruski, ne znam kakve to veze ima sa Rusima, saveznici koji ugrožavamo mir u regionu, iako smo u potpunosti okruženi NATO teritorijama, ne uvek NATO zemljama. Dakle, na koji način ih ugrožavamo defanzivnim oružjem ni sami nisu u stanju da kažu, jer taj naš sistem služi za uništavanje krstarećih raketa neprijateljske avijacije koja bi narušila vazdušni prostor Srbije. Pa se pitam - kako na takav način ugrožavamo Prištinu ili Podgoricu. Da se našalim, bolje bi nam bilo da kupujemo Autan sprejeve, jer nam je mnogo važnije da se zaštitimo od rojeva muva i komaraca nego od bilo kakvih ozbiljnih vazduhoplovnih snaga koje oni poseduju", kaže predsednik Srbije.. 

"Šalu na stranu, suština je u želji da se naudi Srbiji, u želji da Srbija uvek bude kriva ili da bude slaba onako kako su je oni doživljavali i videli kada su proglašavali nezavisnost Kosova ili kada su pokazivali da je Srbija dovoljno uspešna samo kada se ne pita ni za to gde je, ni kako je, ni šta joj je činiti u budućnosti kada je ekonomski razorena kao što je bilo pre 15 i 20 godina." 

"Kada Aljbin Kurti kaže da je Srbija u panici jer se plaši da će da ostane sama... Pa Srbija je danas, kao vojno neutralna zemlja - sama, u celom širem regionu. Ja želim da ga podsetim na nešto - u cirkusu ste videli i lavove, i slonove, i tigrove, vuka samotnjaka nikada u cirkusu niste videli. Mi na Balkanu imamo dovoljno tih veličanstvenih životinja, i uvek bih pre prihvatio ulogu vuka samotnjaka nego hijena, bestidnih i nemoralnih, pa ma koliko da ih ima - 3, 5, 6, ponekad i 19. A još gore od hijana, kojima opet morate poštovanje da odate na krvoločnosti ako ne na čemu drugom, još gore je biti muva zunzara koja se vrti oko njih i čeka da im hijene donesu neki plen kakvi su Aljbin Kurti i Milo Đukanović", rekao je predsednik Srbije i dodao: 

"I jedan i drugi, imate mnogo većih briga, jer Srbija će da čuva mir i stabilnost. Mnogo većih briga, od kriminala, korpcije do mnogo, mnogo, mnogo problema u ekonomiji. Ali to nije nešto u šta ja želim da vam se mešam. Moja molba za vas je - ostavite Srbiju na miru! Prestanite da lažete, prestanite da obmanjujete javnost, a Srbija će naći svoj put, onakav kakav njeni građani žele. I nemojte da se ljutite i izvinite još jednom - ponosni smo na činjenicu da želimo sami da čuvamo svoju zemlju, a ne da nam to čini NATO u naše ime. U tome se razlikujemo i toga se ne stidimo", završio je Vučić. 

Informer

Aleksandar Vučić

Podsećamo, premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti izjavio je da to što se Srbija naoružava nije bezbedno po region i da Srbija to radi jer se plaši da će ostati sama.

Srbija je, čini mi se, u panici, jer shvata da više ne može da bude na tri-četiri mesta istovremeno, pokušava da se ojača jer može da ostane sama. Nastavak naoružavanja Srbije nije bezazlen za region i Kosovo, ali je, s druge strane, izraz straha da bi mogli da ostanu sami, rekao je Kurti.

Takođe, Predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da se Srbija naoružava iz zemalja koji se pojavljuju kao otvoreni neprijatelji Evrope i NATO-a, te se nada da će to pomoći da se razbistri slika regiona Zapadnog Balkana na nekim važnim političkim adresama unutar evropske i euroatalanske zajednice.

To je dosledan potez politike koju Srbija vodi unazad nekoliko godina. Ali verujem da će pomoći da se dodatno razbistri slika regiona Zapadnog Balkana na nekim važnim političkim adresama EU i NATO, kazao je Đukanović.

Iz izjava Kurtija i Đukanovića jasan je njihov jedini motiv, a to je da svaku situaciju i korak koji napravi Srbija oni napadaju.