03.08.2022.

07:13

Foto: Tanjug

Vesti

SELJAK BIO, SELJAK OSTAO! Ćuta krenuo na buvljak, pa, izgleda, zalutao u Skupštinu!

Nevaspitano ponašanje Aleksandra Jovanovića Ćute pokazalo je da nema pojma šta je parlament, kako treba da se ponaša i obuče. On je i u ponedeljak i juče u Skupštinu Srbije došao obučen u majicu kratkih rukava, kao da je pošao na buvljak, dok se u skupštinskoj klupi vrpoljio i sedeo kao da sedi na klupi u nekom parkiću i, kako bi to danas mladi rekli, "kulira".

U ponedeljak je na svečanu konstitutivnu sednicu Ćuta došao u "stranačkoj" crnoj majici koja je na sebi imala zeleni list. Juče u sličnom izdanju - u običnoj zelenoj majici sa kratkim rukavima. 

Dobro da nije došao i u šortsu i papučama, pa da bude da je krenuo na plažu! 

Informer

Aleksandar Jovanović Ćuta u Skupštini Srbije

U svakom slučaju, nijedan Ćutin "dres kod" ne priliči najvišem zakonodavnom telu! ​Lažni ekolog je bar za sednice mogao da se potrudi i obuče se pristojno. 

Pravilnik 

Pravilnikom o osnovnim principima rada, ponašanja i odevanja zaposlenih u Narodnoj skupštini predviđeno je da osobe na njenom platnom spisku budu prikladno i uredno obučene. Neprikladnom odećom i obućom smatra se ona koja otkriva stomak i noge (iznad gornje ivice kolena za žene), koja na neprimereni način otkriva dekolte, leđa i ramena, svojom pripijenošću uz telo potpuno odražava njegov izgled, kao i ona koja je očigledno namenjena obavljanju sportsko-rekreativnih aktivnosti.

Zabranjena je i odeća koja sadrži pisane ili slikovne znake (reči, izraze i grafičke prikaze) koji mogu dovesti u sumnju nepristrasnost ili političku neutralnost zaposlenog. Neprikladnom obućom se smatraju cipele sa previsokom i neprikladnom potpeticom, kao i obuća koja otkriva veći deo stopala.

Podsetimo, Narodna skupština Srbije potvrdila je juče mandate novim poslanicima, čime je konstituisan novi saziv parlamenta. 

Nakon verifikacije mandata, poslanici su položili zakletvu koja glasi:

Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!

Konstitutivna sednica je nastavljena danas na kojoj je formirano 15 poslaničkih grupa.

Na dnevnom redu je i izbor predsednika Narodne skupštine, a za tu funkciju najveća parlamentarna stranka - SNS predložila je dugogodišnjeg poslanika Vladimira Orlića. Takođe, na konstitutivnoj sednici biće izabrani i potpredsednici parlamenta, imenovan generalni sekretar, izbrani članovi radnih tela i članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.