08.08.2023.

12:44

Foto: Reuters,printskrin instagram

Vesti

Ideolog protesta i Kurtijev simpatizer zahvalio Ališi Kerns na lobiranju da se Srbiji uvedu sankcije!

– Napori koje je uložila Ališa Kerns sigurno će doneti dobre rezultate u bliskoj budućnosti. Zarad mirne budućnosti i stabilnosti, svi moramo da uložimo dodatne napore da obezbedimo evroatlantski prosperitet naših zemalja kroz međusobno priznanje Srbije i Kosova – napisao je on na platformi X, odnosno doskorašnjem Tviteru.

Bogdanović je još jednom otvoreno zatražio priznanje lažne države Kosovo i pozdravio pritiske koji se vrše na Srbiju zbog nezavisne i slobodarske politike koju vodi.

Podsetimo, pismo koje je četrdeset devet političara iz SAD, Velike Britanije i EU uputilo specijalnim predstavnicima u dijalogu Beograda i Prištine, predstavlja napad na Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Informer

Našem narodu u južnoj pokrajini zamera se bojkot izbora lažne države, a Srbiji hapšenje trojice do zuba naoružanih policajaca tzv. Kosovske policije, koji su u junu ušli na teriotoriju centralne Srbije.

Takođe, u pismu se navodi da je „nedostatak pritiska na Srbiju trenutni nedostatak u rešavanju takvih žarišta“ i praktično se poziva na uvođenje sankcija našoj državi.

Pored Ališe Kerns, potpisnici su i predsednik Spoljnopolitičkog odbora Senata SAD Bob Menendez, kao i predsednik spoljopolitičkog odbora Bundestaga Majkl Rot.

Zbog svega toga, ne treba da čudi što Kurtijev miljenik i čovek koji se redovno pojavljuje na protestima opozicije u Beogradu, sa oduševljenjem podržava napade na našu državu i srpski narod na Kosmetu.