26.05.2024.

14:49

Foto: tanjug/printskrin federalna.ba

Vesti

Milov i Spajićev plaćenik udario na Vučića, Srbiju i SPC! Ne praštaju mu što ne da na Srbe i što govori istinu!

Napadajući SPC, Filipović je s nedavnog Cetinskog foruma intelektualaca poručio da je u Crnoj Gori na delu verska radikalizacija koju provodi Srpska pravoslavna crkva. Ističe kako je to jedan veoma opasan proces koji se dašava ne samo u Crnoj Gori, već i na globalnom nivou.

On je potom govoreći o sramnoj Rezoluciji o Srebrenici rekao da je dobro što je Vlada Crne Gore odlučila da je podrži, a potom je napao Vučića koji se borio protiv toga da Srbi budu proglašeni genocidnim narodom.

- Smatram da ovo što je Vlada odlučila da podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, pod svim priticima, dobar znak. Do samog kraja nisam bio siguran da će to uraditi, jer su pritisci režima u Beogradu, koji je izvor ovog radikalizma, zajedno sa SPC-om, bili neverovatni. Dobar deo Crne Gore dugo nije imao dvojbu o genocidu u Srebrenici. Mi smo prošli katarzu i suočili smo se sa zločinima koji su činjeni u naše ime - rekao je Milov i Spajićev šovinista Filipović za sarajevski medij federalna.ba.

Potom, dokaz koliko njemu i njegovim kompanjonima smeta Vučić pokazuje izjava u kojoj Vučića naziva autokratom samo zato što brani Srbiju i svoj narod.

Filipović vređa i srpsku trobojku, a to što je Vučić ponosno uz sebe držao zastavu svoje zemlje, nazvao je bizarnim.

Da milogorci nikada neće oprostiti Vučiću što ne da na Srbe i što svima svaki put saspe isinu u lice dokaz su upravo i ove izjave Filipovića, Milovog i Spajićevog plaćenika.