06.08.2024.

14:28

Foto: Informer/ATA images

Vesti

Dekintirani umetnik prošlih vremena! Oštre reakcije nakon Bebekove proslave zločinačke akcije Oluja

Redakcija Informera mišljenja je da Željku Bebeku treba da se zabrani koncert koji je u Sava centru, jer je Bebekova odluka da nastupi u Ličkom Osiku na godišnjicu "Oluje", kada je srpski narod proteran sa svog ognjišta, mučen i ubijan, a ima zakazan koncert u Beogradu, licemerna.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da je Bebeku očigledno svejedno gde peva, jer je "dekintirani umetnik prošlih vremena".

- Željko Bebek je očigledno dekintirani umetnik prošlih vremena i svejedno mu je gde peva, vetovatno radi sve što mora. Ne pratim njegovu muziku, niti znam šta sad radi, ali potpuno je svejedno hoće li pevati ili neće. Čak mislim da je za njega veće poniženje što će doći nama na noge da nas zabavlja, nego nama da ga platimo. A ako hoćeno da pravimo listu moralno nedostojnih umetnika, onda ona mora bude verodostojna i duga. Ako ne može Bebek, ne može ni Dino Merlin, ni Hari Varesanović, ne može ni Jura Stublić, i gomila veselih Bosanaca i Hrvata.

- Iskreno, mislim da ne treba dizati histeriju, ko hoće nek ide da ga sluša, mada osim starih pesma "Bijelog Dugmeta" koje su za generaciju 55 godina i stariji, teško da bilo koga zanima Bebek - rekao je Stanković.