Autor: Informer.rs

24.10.2024.

16:21

Foto: Printscreen N1

Vesti

Ružić na N1 kao vođa opozicije: Nezadovoljan Vučićem, brani Đilasa, poručuje da SNS ne bi postojao bez SPS-a! (VIDEO)

Ružić je otvoreno branio Đilasa tokom svog gostovanja, rekavši:

- Ta priča Đilas, Šolak, šta ono pričaju – Đilas 619 miliona… Pa neka ga uhapse ako je kriv čovek.

Na pitanje šta misli o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, odnosno o tome kako upravlja zemljom, odgovorio je da "pre svega misli da je to jedan uspostavljen sistem sa jasnom subordinacijom koji funkcioniše na način da daje rezultate i proizvodi pozitivne efekte".

- Naravno da ima određenih nezadovoljstava - dodao je.

On se zatim zapitao zašto niko od novinara nikada "ne postavi jedno elementarno pitanje".

- Zašto je Socijalistička partija Srbije u svim tim, nekada turobnim, vremenima, na tim prekretnicama, pozivana i od DSS-a i od DS-a i od SNS-a da pomogne kako bi Srbija bila na pravom pravcu - upitao je Ružić.

Na konstataciju voditeljke da se to dešavalo jer nisu mogli da prave većinu bez njih, konstatovao je:

- Ma nije valjda? Pa čekajte, mogli su da prave većinu DSS i radikali. Tada SNS nije postojao. Da mi nismo napravili taj težak zaokret. SPS je napravio zaokret. Da li je SNS tada postojao? Nije. Da li bi SNS uopšte nastao? Pa ne bi. Prema tome, naša uloga je krucijalna - bahato je zaključio Ružić.

Podsetimo, Ružić je jutros gostovao na N1 i izneo nekolicinu skandaloznih izjava, a odluka da govori na toj tajkunskoj televiziji bila je, kako je rekao, lično-politička.

Ubrzo nakon toga se za Informer oglasio predsednik SPS-a Ivica Dačić i poručio da je politika te stranke opštepoznata, a da svaki drugačiji pristup "može predstavljati samo pojedinačne i lične stavove".

- Kao što znate, opšte je poznata politika Socijalističke partije Srbije i moja lično. Ponosni smo na sve rezultate koji su postignuti, i spremni smo na tu saradnju sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem, da nastavimo i dalje u interesu Srbije. Svaki drugačiji pristup nije politika SPS-a, i može da predstavlja samo pojedinačne i lične stavove - rekao je Dačić.