• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. B.

18.05.2023

13:44

OPREZ! KIŠA ZAMUTILA VODU ZA PIĆE! U Zrenjaninu isključena dva bunara na izvoru vodovodne mreže

Z. I.

Srbija

OPREZ! KIŠA ZAMUTILA VODU ZA PIĆE! U Zrenjaninu isključena dva bunara na izvoru vodovodne mreže

Podeli vest

Analizom vode utvrđena je zamućenost u dva, od ukupno 34 bunara koja su u funkciji, pa su ti bunari isključeni iz sistema vodosnabdevanja.

- Dežurne ekipe ispiraju vodovodnu mrežu u celom gradu da bi se zamućena voda što pre izbacila - ističe mr Siniša Gajin iz zrenjaninskog Vodovoda, uz napomenu da će uskoro doći do normalizacije u vodosnabdevanju u gradu.
U zrenjaninskom Vodovodu dodaju da i pored kiše, koja je više od pet časova neprekidno padala, obe kanalizacione mreže funkcionišu i da je grad Zrenjanin jedan od retkih u Srbiji, koji ima separativnu kanalizacionu mrežu, odnosno odvojenu atmosfersku i fekalnu mrežu.

Foto: Z. I.

Ekipe komunalnog preduzeća na terenu


- Atmosferska kanalizaciona mreža je koncipirana tako da može da primi veće količine atmosferskih voda, kako tokom samih padavina, tako i one koje se u slučaju obimnijih padavina zadrže na putnim i zelenim površinama, a koje sistem uvuče u mrežu dva do tri sata nakon prestanka padavina- dodaje mr Gajin. 

Uloga ovakvog sistema, kako je naveo, naročito dolazi do izražaja u situacijama poput ovih koja se dogodila u sredu uveče.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set