• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. R.

20.05.2023

14:27

FILIPINKA DŽENIS ZBOG LJUBAVI DOŠLA U SRBIJU! Sa Aleksandrom živi na selu, gaji kokoške i koze, a od svekra je naučila OVO (FOTO)

B. R.

Srbija

FILIPINKA DŽENIS ZBOG LJUBAVI DOŠLA U SRBIJU! Sa Aleksandrom živi na selu, gaji kokoške i koze, a od svekra je naučila OVO (FOTO)

Podeli vest

Filipinka Dženis Panglivan Savić (40) je prava srpska snajka! Poslednje dve godine živi u selu Jasenica kod Žitorađe, uči srpski, sprema domaća jela, okopava baštu, hrani koke i zajedno sa svojim mužem Aleksandrom Savićem (35) planira budućnost. Ali, bilo je mnogo prepreka na njihovom putu...

Upoznali su se pre osam godina putem Fejsbuka. Zbližili se, zaljubili pa je Aleksandar 2018. podigao kredit i otputovao na Filipine da isprosi mladu!

- Venčali smo se samo u grčkoj pravoslavnoj crkvi na Filipinima i vratio sam se bez nje, jer zbog jednog papira nismo mogli da sklopimo građanski brak. Nije nam bilo lako i tek u oktobru 2021. godine Dženis je došla! Venčali smo se u Žitorađi, i uskoro treba da dobije državljanstvo - priča nam Aleksandar.

Kaže da ni jednog momenta nije sumnjao da će ponovo biti zajedno.

- Izgubili smo dosta vremena ali sam odmah znao da je ona žena mog života - presrećan je Aleksandar dok grli svoju Dženis. 

Ona se dobro snašla u Aleksandrovoj kući i svakodnevno uči. Žive u Aleksandrovoj porodičnoj kući sa njegovim ocem Dušanom i teško bolesnom sestrom o kojoj svi zajedno brinu.

Uprkos skromnom životu jer se cela porodica izdržava od Aleksandrove plate i svekrove penzije, Dženis se ne žali. 

- Brinem o baštici, gajim povrće, hranim kokoške i nekoliko koza. Ima jedna Filipinka koja živi u Mladenovcu i ona mi je poslala seme povrća iz mog kraja, pa sam i to posadila. Još učim da kuvam i u tome mi pomaže svekar, jer Aleksandar radi i nije tu čitavog dana. Od svekra sam naučila i da kuvam - stidljivo nam priča Dženis koja je izabrala za sebe srpsko ime Katarina.

Aleksandar dodaje da mu se život osmehnuo tek kada je nju upoznao. 

- Ne postoje prepreke koje se ne mogu savladati, ako se ljudi iskreno vole- poručuju oboje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Janko Petrović

pre 1 godinu

Srbadijo a je li neko bio na Filipinima..recimo u Manili ili oko Manile ili recimo u srednjem delo Filipina...maaa pustite tu priču..kad je stigla u Srbiju i videla puteve ili kuće ili narod ili sela kao da je stigla u Bajku...sve se nogom u guzizu udara od sreće..Ako napravite kuću na Filipinima dobijete na poklon dve devojke da za vas održavaju kuću..kuvaju..ne da ih iskorištavate kao roba..već da rade i imaju osnovno za život..pooooštooo u rualnim krajevina vlada beda a vi sa tim činom spašavate dva života teškog života.. Gde Šveđanka ili Dankinja ili Italijanka..jok more...

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set