• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B. I.

22.07.2024

18:29

Dedi napravili žurku za 90.rođendan! On zanemeo kad je video kakva je torta!

B. I.

Srbija

Dedi napravili žurku za 90.rođendan! On zanemeo kad je video kakva je torta!

Podeli vest

Deda Radosav Ilić iz Negbine, kod Nove Varoši, poznatiji kao Lacan dočekao je i 90. leto! Sin, ćerka, četvoro unučadi, četvoro praunučadi, komšije, prijatelji čestitali su mu proteklog vikenda, poželeli zdravlja a njega su, kaže, najviše iznenadili oblikom torte!

U dvorištu u kome živi od rođenja priredili su mu slavlje, a za rođendansku tortu odlučili su da bude u obliku šajkače, koju slavljenik ceo život nosi na glavi! 

- Mnogo šta pamtim, već me godine stižu, pa dosta stvari i zaboravljam, ali mi moji kažu da sam dobar, kol'ko godina imam! - šali se starina.

Najteže mu je tokom druge polovine veka padala samoća. Mlad je ostao bez supruge, pa je sam živeo sa sinom i ćerkom. Cilj mu je bio, priča nam, da njih izvede na pravi put, težio je ka tome, i na kraju uspeo.

Penziju je stekao u fabrici obuće u Novoj Varoši, a potom se posvetio selu i pastirstvu.

Čuvao je ovce iz njegovog sela i okoline, skoro 20 godina a kako kažu meštani, tako je stekao "titulu" poslednjeg čobanina na Murtenici.

 

Vek je proveo u svojoj rodnoj prizemljuši, u kojoj i dan danas živi sam. 
- Ćerka mi je udata u Novoj Varoši, a sin sa porodicom živi u Užicu. Dođu često, obiđu me, a svaki dan se čujemo telefonom. Imam i četvoro unučadi, i četvoro praunučadi - ponosno nam priča Lacan.


- Još kada smo planirali ovu proslavu, ideja za tortu nam je odmah pala na pamet, pa smo se svi složili i tako je bilo. Ipak, svaki Zlatiborac je čuven po šajkači - pričaju nam dedini unuci.
Istog dana, duvale su se svećice i sa još dve torte, i to za rođendan njegove ćerke i sina, koji su rođeni 21. i 22. jula, pa se i tri puta pevala rođendanska pesma, igralo kolo, a čula se i pesma!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja
Srbija

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja

Crkva Svete Nedelje u prizrenskom naselju Potkaljaja postala je ženski manastir. Za igumaniju novoosnovanog manastira Srpke pravoslavne crkve postavljena je monahinju Zlata, koja je do sada službovala u manastiru Brnjak, kod Zubinog Potoka.

22.07.2024

16:16

sledeća vest

Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom
Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom Radoslav Milojičić i članovi Grupe Staša Stojanović i mr Milovan Drecun, razgovarali su, preko zoom platforme sa članovima Poslaničke grupe Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Republikom Srbijom, predvođenom potpredsednikom Grupe Dimitrijem Natalukhom.

28.10.2024

20:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set